Imi dau cu parerea, pentru ca ma intereseaza si pe mine subiectul.
Codul muncii
Art. 52 - Suspendarea din initiativa angajatorului
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
d) pe durata detaşării
Deci, spune ca poate fi suspendat, nu e obligatoriu sa fie suspendat pe perioada detasarii.
Nu am gasit alt articol din codul muncii care spune ca unui salariat detasat i se suspenda obligatoriu contractul de munca.
Art. 47 Protectia salariatului detasat
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
(4) Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.
Cred ca articolul se refera si la drepturile salariale.
ART. 42 – Modificarea unilaterala a locului muncii
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.
Daca cumulam aceste articole din codul muncii, atunci cred ca e ok ca salariatii sa fie detasati si nu delegati, in acest fel nefiind probleme cu perioada, care in cazul detasarii, este de cel mult 1 an, cu posibilitate de prelungire din 6 in 6 luni.
Cred ca e ok si cu formularul A 1, care se obtine tocmai pentru a putea plati contributiile in Romania.
Daca ne poate spune cineva care a completat in revisal, detasarea unui salariat iti cere obligatoriu suspendarea contractului de munca ?
Tot eu raspund,
detasarea se introduce intr-o casuta iar suspendarea in alta casuta. Am facut un test, am introdus o detasare pentru un salariat, fara sa dau SALVEZ. Nu a aparut nicaieri ca ar trebui suspendat contractul de munca.