avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariati angajati la o societatea din tara care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariati angajati la o societatea din tara care lucreaza in strainatate

Va rog frumos sa ma ajutati cu urmataorea speta.
O societate din Romania angajeaza personal pentru al trimite la lucru in strainatate. Cum se procedeaza? Pe langa contractul individual de munca incheiat cu angajatorul roman se incheie si un act aditional? Daca da, ce trebuie sa contina acest act aditional? Sau ce trebuie facut ca societatea sa nu aiba probleme cu ITM-ul, sau cu organele de control din tara respectiva.
Multumesc.:">
Imi dau cu parerea, pentru ca ma intereseaza si pe mine subiectul.
Codul muncii
Art. 52 - Suspendarea din initiativa angajatorului
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
d) pe durata detaşării

Deci, spune ca poate fi suspendat, nu e obligatoriu sa fie suspendat pe perioada detasarii.
Nu am gasit alt articol din codul muncii care spune ca unui salariat detasat i se suspenda obligatoriu contractul de munca.

Art. 47 Protectia salariatului detasat
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
(4) Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.

Cred ca articolul se refera si la drepturile salariale.

ART. 42 – Modificarea unilaterala a locului muncii
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Daca cumulam aceste articole din codul muncii, atunci cred ca e ok ca salariatii sa fie detasati si nu delegati, in acest fel nefiind probleme cu perioada, care in cazul detasarii, este de cel mult 1 an, cu posibilitate de prelungire din 6 in 6 luni.

Cred ca e ok si cu formularul A 1, care se obtine tocmai pentru a putea plati contributiile in Romania.

Daca ne poate spune cineva care a completat in revisal, detasarea unui salariat iti cere obligatoriu suspendarea contractului de munca ?

Tot eu raspund,
detasarea se introduce intr-o casuta iar suspendarea in alta casuta. Am facut un test, am introdus o detasare pentru un salariat, fara sa dau SALVEZ. Nu a aparut nicaieri ca ar trebui suspendat contractul de munca.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
petricapetrisor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! o societate comerciala care are contracte de transport ... awe awe Buna ziua! O societate comerciala care are contracte de transport marfa cu firme din UE (se realizeaza venituri numai din UE) , soferii sunt trimisi in ... (vezi toată discuția)
Delegare salariati in strainatate nicolsim nicolsim Trebuie sa trimit in delegatie pentru 120 zile , 6 angajati. Este necesat obtinerea formulatului E101 pt.fiecare angajat? Mentionez ca salariatii nu sunt ... (vezi toată discuția)
Diferenta dpdv fiscal intre angajat delegat (delegatie) si angajat detasat (detasare) edyB edyB Buna ziua, As dori sa stiu care este diferenta (din punct de vedere al fiscalitatii) dintre statutul de Delegat si cel de Detasat. Ceea ce se intelege din ... (vezi toată discuția)