avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca pot vinde unei terte persoane, un imobil pe un teren concesionat de la Primarie, pe 49 de ani (taxa concesiune achitata integral), si daca exista vreo procedura speciala in cest caz.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 17:37, 23 Mai 2015
Prin concesiune nu vi s-a transmis si dreptul de a dispune liber de bun, in conditiile in care nu sunteti proprietarul lui.
Puteti vinde constructia edificata pe teren in situatia in care aveti acordul prealabil al Primariei locale pentru eventuala cedare (concesiune) a contractului de concesiune.

Cesiunea contractului de concesiune nu este reglementată expres în legislaţia civilă.
Cesiunea de contract este specifică contractelor cu executare succesivă şi numai dacă o asemenea facultate nu i-a fost interzisă (dacă nu este interzis prin contractul de concesiune).
Etapele procedurale administrative sunt:
- Notificarea concedentului de către concesionar cu privire la intenţia sa de a ceda
- Acceptarea cesiunii de către concedent (UAT) prin adoptarea unei hotărâri a consiliului local ce duce la modificarea contractului de concesiune de teren rezultând un raport juridic faţă de care concesionarul cedent devine terţ.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare de catre primarie a unor cai de acces intr-un imobil privat MARIANO MARIANO Suntem 10 coproprietari ai etajului unui complex comercial. Anul trecut primaria a concesionat unuia dintre noi o sprafata de teren aflata intre imobil si ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune , va rog lamuriri adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Teren in concesiune adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)