avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren in concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren in concesiune

In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , timp de 25 ani.
Termenul contractului :
-durata concesiunii este durata existentei constructiei
-amortizarea terenului se face in 25 ani
-dupa implinirea termenului de amortizare a terenului si constatarea existentei locuintei la acea data , partea intai , concedentul, va atribui in proprietate partii a doua , concesionarului, terenul care face obiectul prezentului contract.
Ce vreau sa va-ntreb : eu dupa cei 25 ani voi deveni proprietar asupra terenului sau nu ?
Mai nou primaria aceleiasi localitati , acum concesioneaza teren pe o durata de 49 ani , dupa implinirea celor 49 ani poate prelungi concesiunea cu maxim jumatate din perioada initiala , dar nu scrie nicaieri in contract ca , concedentul va atribui concesionarului , terenul care face obiectul prezentului contract.
Am mers la secretarul comunei si nu m-a lamurit deloc , zicandu-mi ca , daca astazi s-ar implini cei 25 de ani , as fi nevoit sa-mi prelungesc concesiunea sau daca nu sunt de acord sa-i dau in judecata. E normal asa ceva, contractul meu de concesiune din anul 2011 e o simpla fituica in bataia vantului ?
Va rog daca cineva ma poate lamuri i-as fi profund recunoscator.
Cel mai recent răspuns: CARMI , utilizator 15:49, 4 Noiembrie 2019
Puteti sa solicitati Primariei sa va vanda terenul anterior implinirii termenului contractual . aveti drept de preemtiune la cumparare dar in conditiile in care ati fpst constructor de buna credinta (ati construit in baza unei autorizatii de construire )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune , va rog lamuriri adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Teren concesiune - cumpĂrare Turmason Turmason Am teren concesionat de la comuna .........., jud. ........... în contractul concesiune se prevede la cap. Termenul contractului ” durata concesiunii este ... (vezi toată discuția)
Concesiune 49 ani alexandracr alexandracr Buna seara, avem o un teren luat prin concesiune acum cativa ani, pe care a fost construita o vila. Astazi, aruncand o privire peste contractul de ... (vezi toată discuția)