avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stat de personal/de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stat de personal/de functii

Exista vreo diferenta intre statul de personal si statul de functii? Daca da, ce trebuie sa cuprinda fiecare? Ori o lege care le reglementeaza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gixee , utilizator 17:19, 17 Martie 2010
Statul de functii cuprinde denumirea functiilor, pozitia lor, nr. acestora, gradul lor de ocupare, cuantumul salariului de baza si al sporurilor acordate, din cate cunosc eu.
Nu cunosc sa existe sintagma"statul de personal".
La noi , institutie publica , statul de functii cuprinde pe departamente functiile , nivel studii, cuantum post, salar de baza, indemnizatii de conducere , spor vechime, numele si prenumele .
Statul de personal : un centralizator al posturiloe , pe departamente si surse de finantare .
Pe scurt:
Statul de functii cuprinde functiile din respectiva institutie/societate: pe departamente, de conducere/ de executie, nivel studii, clasa/grad/treapta...Aici gasiti un exemplu: [ link extern ]
Statul de personal se intocmete pe baza statului de functii, cu personalul nominalizat, angajat pe acestea respectiv precizarea celor vacante la un moment dat - de regula lunar. Vedeti aici un exemplu:[ link extern ]
este obligatorie intocmirea statului de personal si a statului de functii?
care este actul normativ in baza caruia se intocmesc acestea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se transorma un post din studii medii in studii superioare? meri75 meri75 Post de referent III, gr. asistent cu studii medii,se poate transforma in studii superioare? (vezi toată discuția)
In baza caror acte normative se stabilesc salariile noilor functionarilor publici in anul 2012? jaguarxkr jaguarxkr Va rog sa-mi comunicati In baza caror acte normative se stabilesc salariile noilor functionarilor publici in anul 2012? (vezi toată discuția)
Cum se face calculul salariului unui bugetar? eucaleb eucaleb Din Legea salarizarii unitare am inteles ca pentru anul 2011 ar trebui sa se inmulteasca 765lei cu coeficientul de incadrare care, in cazul unei educatoare, e ... (vezi toată discuția)