Buna ziua,
As dori sa va intreb daca transferul de proprietate al unui autoturism poate fi sustinut in instanta doar prin prezentarea unui contract de vanzare cumparare dar nu cel pentru inscriere si radiere.Acest contract este un inscris su:(b semnatura privata si intitulat contract de vanzare cumparare.Mentionez ca dupa incheierea acestui document masina nu a fost radiata de vanzator si nici nu a fost inmatriculata de cumparator.Vroiam sa stiu opiana dvs daca transferul de proprietate a avut loc?Doresc sa mai adaug si faptul ca la fisc masina este inregistrata inca pe numele vanzatorului iar pe cartea de identitate al masinii rezulta acelasi nume.
Va multumesc pentru ajutorul dvs.
Contractul de vanzare/cumparare reprezinta actul de transfer a proprietatii.
Daca vanzatorul nu radiaza bunul mobil de la fisc este problema lui, poate vrea sa sa plateasca impozit in continuare.:) Cumparatorul nu cred ca se supara.
Art. 1674-NCC
Transmiterea proprietăţii
Cu excepţia cazurilor prevăzute de lege ori dacă din voinţa părţilor nu rezultă contrariul, proprietatea se strămută de drept cumpărătorului din momentul încheierii contractului, chiar dacă bunul nu a fost predat ori preţul nu a fost plătit încă.
Radiere masin
iuli113
Buna seara
Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta:
Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)