Buna ziua. V-as ruga f. mult, daca se poate, un sfat in urmatoarea problema:
Precizez ca sunt director executiv al unei asoc. pt. protectia animalelor. In data de 08.05.2008, am fost sesizata de catre presedintele asociatiei noastre asupra faptului ca, de mai multe saptamani, unul dintre vecini si-a abandonat cainele pe domeniul public, lasandu-l fara hrana si ingrijire. In toata aceasta perioada cainele a fost hranit de catre presedinte, care de altfel i-a acordat si ingrijire medicala, cainele aflandu-se intr-o situatie critica datorita unei plagi taiate la gat.
In urma acestei sesizari, m-am deplasat personal la cabinetul de stomatologie unde profeseaza medicul care si-a abandonat cainele cu scopul de a-l sensibiliza si de a gasi impreuna o solutie pt. rezolvarea problemei (in orasul nostru nu exista adapost pt. animale, iar primaria otraveste cainii comunitari). Bineinteles ca dna dr. a devenit isterica, insultandu-ma si cerandu-mi sa parasesc cabinetul. Totusi, am insistat si i-am adus la cunostinta faptul ca abandonul constituie infractiune, iar asociatia noastra va formula p plangere penala in acest sens. Raspunsul dansei a fost ca intr-adevar a abandonat acel caine, ca de acum il considera caine comunitar si nu o mai intereseaza soarta animalului. Mentionez ca inaite de vizita mea, dna respectiva a mai fost abordata in cateva randuri cu privire la acest animal.
In consecinta, am formulat o plangere penala avand ca obiect abandonul unui caine pe domeniul public (infractiunea de abandon prevazuta de art. 6 lit. f si definita de art. 6 indice 1 din Lg. 9/2008 pentru modificarea si completarea Lg. 205/2004 pt. protectia animalelor). Ieri am fost chemata la sediul Politiei pentru declaratie. Timp de aproape 2 ore m-am certat cu politistul care ancheteaza plangerea si care a tinut cu tot dinadinsul sa sublinieze cat de mult uraste maidanezii, ca daca ar putea i-ar impusca cu mana lui, ca trebuie exterminati si ca noi ar trebui sa ne ocupam cu treburi serioase, nu cu asemenea nimicuri. De asemenea, a incercat sa-mi dicteze declaratia (in asa fel incat sa fie favorizata invinuita), procedand in aceeasi maniera si cu presedintele asociatiei. Mai mult decat atat, in momentul in care i-am spus ca voi avea grija ca in instanta sa mentionez modul total lipsit de profesionalism in care ne-au fost luate declaratiile, mi-a raspuns ca va avea grija sa nu se ajunga in instanta.
Este sau nu abuz in serviciu? Cum ar trebui sa procedam noi, ca reclamanti, in aceasta situatie? Stiu ca foarte multe persoane considera activitatea ONG-urilor pt. protectia animalelor drept pierdere de timp si bani, dar din moment ce exista Lg. 9/2008, prevederile acesteia nu ar trebui respectate si aplicate? Care este procedura in continuare, scopul nostru fiind acela de a ajunge totusi in instanta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
ContSters47264 , utilizator
12:50, 1 Iulie 2009