avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO valabil doar unde doreste banca?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO valabil doar unde doreste banca?

Buna ziua!
Am o intrebare pt. dvs.: am o Dacie Logan cumparata in 2007 cu un credit pe 5 ani obtinut de la Volksbank. Pana acum, am incheiat asiguarea CASCO la Omniasig, deoarece asa mi s-a spus de la banca sa fac fiindca banca are contract cu Omniasig, ca lucreaza cu ei, etc.
Nu mi se pare normal ca sa fiu obligat sa fac CASCO acolo unde doreste banca, asa ca va intreb daca e legal ce fac ei, adica daca pot face CASCO si la alta societate de asigurare. Acelasi lucru si pentru asigurarea de locuinta(credit tot de la Volksbank, asigurare obligat de ei tot la Omniasig.)
Va multumesc si astept un raspuns intrucat zilele acestea trebuie sa reinoiesc CASCO!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:45, 10 Octombrie 2009
Salutare tutror,

Din pacate si eu ma aflu in aceeasi situatie. Am un credit auto la CEC si a venit momentul reinoirii politei CASCO. Mai intai as dori sa precizez ca la capitolul informare, le ofer angajatilor acestei banci nota 4. La incheierea contractului de credit am stipulat faptul ca doresc ca asiguratorul CASCO sa il aleg eu singur deorece doream unul agreat de service in loc de unul agreat de banca. Dupa multe discutii, am "reusit" sa imi impun asiguratorul, in schimb semnand un act aditional de gaj care, ulterior am aflat, il semnam chiar daca alegeam un alt asigurator...poestea e lunga nu vreau sa intru in detalii.

Acu ma aflu in al doilea an de credit, mi-am reinnoit asigurarea CASCO la un alt asigurator, care supriza, nu se afla in lista de firme agreate de banca. Cei drept, in contract scrie ca polita se incheie numai la o societate agreata de banca..etc... insa aceasta lista nu mi-a fost furnizata delok la semnarea contractului de credit.

Acum ma aflu in situatia de a fi nevoit sa reziliez polita recent incheiata pe motivul ca asiguratorul nu e agreat de banca, reziliere prin intermediul careia eu pier bani, sau in cel mai extrem caz sa mi se ceara restutuirea integrala a creditului prin nerespectarea termenilor din contract.

Din punctul meu de vedere, clauza cu incheierea la o societate agreata reprezinta o incalcarea grava a prevederilor Legii nr.193 din 6 noiembrie 2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianti si consumatori. Momentan am solicitat in scris bancii acceptarea sau aagreerea societatii alese de mine. Sunt curios ce rasp voi primi. Sa vedem daca pe timp de criza isi permite banca sa renunte la la peste 20.000 RON dobanzi si comisioane pe urm ani.
Ati procedat perfect :ok:
Banca nu are voie sa refuze o polita cesionata in favoarea sa, daca suma asigurata acopera creditul (decat verbal)
Cand este vorba de a refuza in scris....se complica lucrurile si atunci.......:love2: va va face un favor....si va primi polita!
Salutare,

Multumesc pentru incurajare si sper ca in cele din urma situatia iscata sa se rezolve pe cale amiabila si totul sa revina la normal...eu sa paltesc constiincios ratele (cum am facut si pana acum) ..iar banca sa isi incaseze dobanzile si comisioanele.

Inca nu am primit numarul de inregistrare a cererii mele, ar trebui sa insist pe acest lucru. Ce am e doar o confirmare emisa de faxul de pe care am trimis ca receptionarea s-a facut cu succes. Cererea a fost trimisa ieri (27.07.2009)..mai astept pana maine cel tarziu.

Oricum, daca in cele din urma voi primi totusi un rasp nefavorabil, voi intentiona sa merg mai departe. Din ce m-am documentat pe net, exista asociatii care pot face demeruri in numele meu, pana la actionarea in instanta, GRATUIT. :D:D
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
dubluve2009, utilizator
Nu este problema ca nu aveti numar de inregistrare. Erau obligati sa inregistreze cererea.
Aveti dovada ca ati trimis-o prin fax si va puteti folosi de aceasta.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
ContSters76710, utilizator
Salutare,

Atunci e bine si asa :d. am sa va tin la curent cu rezultatul demersului efectuat.

Alte discuții în legătură

Credite si asigurari alinaa80 alinaa80 Am un credit la volksbank si am garantat cu apartamentul, apartament pe care l-am asigurat la o societate de asigurari impusa de ei. As dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil ipotecat - clauza abuziva ttr ttr Creditorul nu imi accepta polita de asigurare a imobilului adus in garantie, desi acopera toate riscurile si este pentru o suma de 3 ori mai mare decit soldul ... (vezi toată discuția)
Leasing- obligatie rca+casco la acelasi asigurator gabiistancu gabiistancu Buna ziua, am achizitionat un autoturism in leasing in 2007. Am incheiat pe o perioada de 5 ani polita CASCO la Omniasig. Anul acesta am primit o ... (vezi toată discuția)