avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO valabil doar unde doreste banca?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO valabil doar unde doreste banca?

Buna ziua!
Am o intrebare pt. dvs.: am o Dacie Logan cumparata in 2007 cu un credit pe 5 ani obtinut de la Volksbank. Pana acum, am incheiat asiguarea CASCO la Omniasig, deoarece asa mi s-a spus de la banca sa fac fiindca banca are contract cu Omniasig, ca lucreaza cu ei, etc.
Nu mi se pare normal ca sa fiu obligat sa fac CASCO acolo unde doreste banca, asa ca va intreb daca e legal ce fac ei, adica daca pot face CASCO si la alta societate de asigurare. Acelasi lucru si pentru asigurarea de locuinta(credit tot de la Volksbank, asigurare obligat de ei tot la Omniasig.)
Va multumesc si astept un raspuns intrucat zilele acestea trebuie sa reinoiesc CASCO!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:45, 10 Octombrie 2009
Salutare tuturor,

Asa cum am promis intr-un post anterior, vin cu detalii legate de raspunsul primit de la banca.

Acestia au invocat prevederile contractuale pe care mi l-am asumat la semnare (care au fost impuse de fapt) si ma roaga politicos sa ma indrept catre o societate de asigurare agreata de acestia. Voi incepe sa fac demeresuri la OPC in baza legii 193 din 6 noiembrie 2000 sa vad poate am castig de cauza pe partea de clauza abuzive. Sper aici sa am noroc.
Nu uitati sa specificati faptul ca acea "lista de agreere" nu a existat si nu exista anexata la contract.( nu exista ca si clauza exclusiva privind asiguratorii) deci nu face parte din contract .Ar mai fi un element de semnalat: ce inseamna agreere, in conditiile in care exista autorizarea de functionare a asiguratorilor care actioneaza pe piata, la care nu este chemata banca pentru a valida aceasta autorizatie.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
nucu$, utilizator
Salutare,

Intr-adevar ai dreptate. Acea lista nu a fost anexata la dosar sau predata in vreun fel. Doar comunicata verbal incepand cu al doilea an de asigurare. Acest aspect nu l-am cuprins in reclamatia facuta la ANPC insa le-am explicat problema mea si din cele spuse de ei sunt sanse. Mi-au spus ca au mai avut un caz asemanator la BRD si ca pana la urma polita a fost acceptata de banca.

Oricum, daca si in urma acestui demers nu reusesc sa inving sistemul :D nu ma las. Voi face sesizari si reclamatii la Asociatia bancilor din romania, la BNR peste tot..pana expira polita casco. Nu m-ar deranja sa se ajunga in instanta ca doar asa pot scoate de la compania de telefonie mobila inregistrarea convorbirilor purtate cu administratorul de credite din care reiese proasta informare :D.

Una peste alta, continui cu polita curenta (30 de zile maxim) pana la primirea unui raspuns de la ANPC.
Aveti sanse si mai mari daca alertati CSA-ul.Problema acestor "agreeri" este unul din subiectele fierbinti, tratate ca si concurenta neloiala.(urmare soc. de asigurare facute de banci!)
Salutare tuturor,

Asa cum am promis mai sus revin cu detalii despre demersulrile efectuate. Pot sa spun ca am reusit sa invig sistemul :D:D . Polita CASCO este acu agreata de banca si toate problemele au luat sfarsit. Cum am reusit, sau mai bine spus ce institutie m-a ajutat?.....surpriza...sesizarea facuta la BNR. Le-am expus foarte clar problema mea si dorinta de duce cauza pana in justitie si totul s-a rezolvat :D:D.

Alte discuții în legătură

Credite si asigurari alinaa80 alinaa80 Am un credit la volksbank si am garantat cu apartamentul, apartament pe care l-am asigurat la o societate de asigurari impusa de ei. As dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil ipotecat - clauza abuziva ttr ttr Creditorul nu imi accepta polita de asigurare a imobilului adus in garantie, desi acopera toate riscurile si este pentru o suma de 3 ori mai mare decit soldul ... (vezi toată discuția)
Leasing- obligatie rca+casco la acelasi asigurator gabiistancu gabiistancu Buna ziua, am achizitionat un autoturism in leasing in 2007. Am incheiat pe o perioada de 5 ani polita CASCO la Omniasig. Anul acesta am primit o ... (vezi toată discuția)