avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere de antrenare a raspunderii patrimoniale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere de antrenare a raspunderii patrimoniale

Stimati Domni,

Am nevoie de un sfat inante de a contacta un avocat
In ce consta problema mea ,am detinut un srl care a inregistrat pierderi la stat deoarece nu reuseam sa sustin cheltuielileam facut un exit in septembrie 2008 in momentul in care am cesionat actounile am incheiat si un proces verbal de predare primire intre parti privind actele contabile cu semnarea balantei de verificare si recunoasterea partilor asupra activelor si pasivelor societatii( deci cel care a cumparat a luat la cunostinta prin semnatura de datorii si prin acest fapt si le-a insusit)
Pe data de 29 iunie am primit o citatie de la TRibunal in calitate de parat in proces ci DGFP-creditor pentru fond procedura insolventa srl-uri insotita de o cerere
de antrenare a raspunderii patrimoniale din partea unui lichidator invocand art. 138 al.1 lit.c
Sunt pasibil de a plati aceste restante sau este de datoria celui ce a preluat societatea
Cel mai recent răspuns: ginan , utilizator 18:11, 2 Iulie 2009
daca in procesul verbal de predare primire cu semnarea balantei de verificare si recunoaster a partilor asupra activului si pasivului societatii nu s-a facut un inscris special prin care cumparatorul se obliga sa si achite creantele dar in contractul de cesiune a partilor sociale de la ORC prin act aditional este specificata fraza
,,asociatul nou preia proportional cu aportul sau la capitalul social creantele active si pasive ale societatii,, iar vanzatorul s-a desocotit definitiv cu societatea ,cine suporta datoriile?t

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare societate ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am un SC iar de la inceputul anului treaba pe domeniul meu de activitate merge foarte greu si vreau sa o cesionez unei terte persoane, in ... (vezi toată discuția)
Cesiune neinregistrata la registru comertului popescu123 popescu123 Buna Ziua, In urma cu 6 ani am facut un act de cesiune parti sociale la un SRL catre asociatul meu de atunci, actul fiind inregistrat la un notar, nu si la ... (vezi toată discuția)
Lichidare voita a firmei georginho25 georginho25 am un srl din 2007 si s-au cam acumulat datoriile la stat. este vorba de 40000 lei(tva,imp.pe profit, contributii angajator etc), daca nu am nimic pe firma, ... (vezi toată discuția)