Tatal are boala de 15 ani si acum este intr-o faza foarte grava.
Mama mea nu il ingrijeste. Il lasa singur in casa si ascunde medicamentele.
Il agreseaza fizic si verbal. Am locuit cu ei pana cum 1 an de zile si de atunci imi vizitez tatal de cateva ori pe saptamana si facem masaj si kinetoterapie.
De cateva ori mama mea a fost foarte violenat si cu mine. Am depus plangere la politie si mi-am scos certificat medico-legal. S-a efectuat si o ancheta sociala de care nu sunt multumita pentru ca pe mama mea o suna asistentul social si o informeaza ancheta sociala.
la ultima intalnire cu tatal mau mi-a relatat cum mama mea (sotia lui) il agreseaza verbal si fizic si mi-a aratat cum anume il loveste si ce spune in acele momente.
A fost obligat de catre mama mea sa presteze munca de femeie de serviciu la bloc si a incarcat cazane de gunoi, a cazut in gunoiul blocului si l-au scos vecinii de acolo.
A suferit apoi o operatie de hernie inghinala si chirurgul care l-a operat a afirmat ca se poate intampla asa ceva in urma efortului pe care l-a facut.
Nu-l ajuta sa se spele, sa manance, se poarta umilitor si toata pensia si dreptul de insotitor le foloseste pentru alte scopuri si nicidecum pentru a-l ingriji potrivit varstei, bolii si starii psihice in care se afla tatal meu.
Am scris de mai multe ori aici pe forum si nu obosesc amintind din nou ca NU medicii ci judecatorii hotararsc daca o persoana majora mai poate sau nu sa-si exercite drepturile. Asadar, indiferent de diagnostic, pana nu exista o hotarare judecatoreasca prin care sa-i fie interzis sa mearga la d-voastra, tatal face ce doreste, la fel ca oricare alta persoana majora.
Cu alte cuvinte:
Daca tatal vrea sa vina cu d-voastra, mergeti ca intr-o vizita obisnuita si il luati cu d-voastra. Daca nu vrea sa vina cu d-voastra ... este dreptul lui.
Din ceea ce ati scris am inteles ca are discernamant asa ca nu poate fi vorba despre punere sub interdictie si tutela.