avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea somajului in vederea angajarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea somajului in vederea angajarii

Buna ziua,
Sunt in somaj si doresc sa ma angajez. Stiu ca trebuie sa suspend somajul pe perioada determinata a contractului de munca.Angajatorul mi-a spus ca trebuie sa merg eu la fortele de munca sa suspend somajul.Cand trebuie sa fac acest lucru inainte de a incheia si semna contractul cu angajatorul sau dupa ce semnez contractul cu angajatorul.Mi -a spus ca el a fost acolo si i s-au dat niste acte pentru a ma inregistra cu data de 2 iunie 2015 dar trebuie sa merg si eu acolo sa suspend somajul.Eu nu am semnat pana la ora actuala nici un contract cu angajatorul si nu vreau sa raman cumva pe dinafara si cu somajul suspendat si fara contract de munca.Cum trebuie sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 27 Mai 2015
Dupa ce semnati c.i.m., veti merge la AJOFM pentru a se suspenda plata indemnizatiei de somaj.

Suspendarea platii se face numai in situatia in care c.i.m. este incheiat pe o durata de cel mult 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj sau plata cu ora mihalcea88 mihalcea88 Buna ziua! La 2.04.2016 s-a incheiat CCC si am depus dosarul pentru somaj, prezentandu-ma la viza lunara. Incepand cu data de 1.06.2016 voi suplini o colega ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj d0r1n27 d0r1n27 Buna seara. Din luna septembrie primeam ajutor de somaj dat fiind faptul ca eram proaspat absolvent de liceu si am ales sa nu incep inca facultatea. Din 15 ... (vezi toată discuția)
Constatare nulitate contract veyron_3G veyron_3G Buna ziua, Am urmatoarea problema. In urma prezentarii la un interviu de angajare am fost selectat pentru un post la o firma. Salariul negociat net a fost ... (vezi toată discuția)