avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Handicap

Mama mea a suferit un AVC in urma caruia a ramas paralizata pe partea stinga.Am inteles ca va trebui sa depun acte pentru obtinerea certificatului de handicap dar dupa aceea nu stiu unde trebuie sa ma adresez pentru obtinerea pensiei speciale si a celorlalte beneficii . In scrisoare se specifica ca are nevoie de insotitor .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:52, 28 Mai 2015
Solicitati oficial control de specialitate la comisia medicala de expertiza persoane cu handicap
Dupa obtinerea certificatului de incadrare in grad de handicap va adresati la serviciul specializat din primarie ,care urmeaza sa acorde titularului certificatului drepturile prevazute de L nr 448/2006
1. Poate beneficia si de pensie de invaliditate daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

4. Indemnizatia de handicap se poate cumula cu pensia de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala serbgheorghe serbgheorghe in 2006 am avut un AVC cu semipareza stanga si in 2016 sa repetat, am lucrat din 1984 pana in prezent,....care sunt procedurile de pensionare pentru ca ca nu ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe baza de handicap vsvsvs vsvsvs fratele meu are epilepsie forma cronica se poate pensiona,nu lucreaza poate sa obtina o pensie de handicap,dar cu torticolis spasmotic se poate obtine o ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? lacramioaraszilagyi lacramioaraszilagyi la capacitate de50% pot sa primesc pensie unde sa ma adresez (vezi toată discuția)