avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare pe caz de boala

in 2006 am avut un AVC cu semipareza stanga si in 2016 sa repetat, am lucrat din 1984 pana in prezent,....care sunt procedurile de pensionare pentru ca ca nu ma simt bine ,,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:59, 22 Iunie 2016
Toate amanuntele aici:

[ link extern ]
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, de pe langa Casa de Pensii, avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de pensie de invaliditate? GabrielCapita GabrielCapita In luna august 2016 am fost internat si operat Artro Plastie cu Grefa si proteza batuta femur stang, protezare sold, in ce conditie pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare in caz de accident vascular cerebral lucist_r lucist_r Buna seara, V-as ruga sa imi oferiti o informatie referitoare la conditiile de pensionare pentru tatal meu care acum 4 ani a suferit un accident vascular ... (vezi toată discuția)
Handicap rome rome Mama mea a suferit un AVC in urma caruia a ramas paralizata pe partea stinga.Am inteles ca va trebui sa depun acte pentru obtinerea certificatului de handicap ... (vezi toată discuția)