avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda

Buna seara!
In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI instanta a hotarat ca anulează procesul-verbal de contravenţie seria ... nr.... Respinge capătul de cerere privind restituire amenzii în cuantum de 195 de lei, ca fiind formulat împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept numai de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, de competenţa Tribunalului Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Ma poate sfatui cineva cum pot face mai departe sa imi obtin banii inapoi?
Pentru mine e de neinteles cum se anuleaza procesul verbal, dar banii raman dati...
Am fost amendata si mi s-a ridicat masina desii era parcata sub incidenta senmului rutier care permitea parcarea; indiferent cum, procesul verbal nu cuprindea tot ceea ce trebuia sa cuprinda, motiv pentru care am cerut anularea. Dar banii...

Cu multumiri!
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
Raluca1771, utilizator
Prblema consta ca amenda achitata de dvs in ajuns in contul bugetului local,deci politia nu are obligatia sa va restituie amenda
Banii se recuperează de la firma care v-a ridicat mașina. Se pare că este sc. ilcor , în București.
Intr-adevăr, pentru restituirea amenzii nu avea calitate procesuală respectiva autoritate deoarece nu în contul acesteia au intrat amenzile

Am inteles ce spuneti dvs, dar eu am primit acea amenda datorita politiei...
Deci nu imi pot recupera banii platiti aiurea in niciun fel?
Chiar daca politia e de vina?
Nu e un abuz faptul ca platesc o amenda pe baza unui proces verbal care ulterior e anulat...

Vorbesc aici doar de procesul verbal si de amenda, caci capatul de cerere in ceea ce priveste dispozitia de ridicare s-a disjuns in alt dosar la tribunal... Probabil ca si acolo ma va astepta acelasi motiv ca sa nu imi pot recupera nici acei bani!

Pai de aceea ne rad politistii in nas, chiar daca avem dreptate! Sa nu ne temem de hoti ca ne fura... politia

Tribunalul nu poate dispune ca eu sa imi pot recupera banii de la bugetul de stat?
Sa inteleg ca "este o strada cu un singur sens"? De dat poti sa dai dar ... atat!

Din pricina faptului ca un politist face pe atotputernicul am cheltuit 677,32 ron ca sa imi recuperez auto, 195 ron amenda si aprox 135 taxe judiciare, fara sa mai vorbesc de taxiuri...
Deci suntem la cheremul politiei...


Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Stimată d-nă, firma Ilcor a câștigat licitația pentru contracte cu privire la ridicarea mașinilor din sect. VI.
Banii dați nu merg la buget ci în buzunarele acestei firme , .Contractele se pare că au fost date prin Hotărâre de consiliu local.Prin urmare, firma aceasta are obligația de a vă returna banii. Direcția sect. VI nu are calitate procesuală și din această cauză instanța a respins returnarea banilor. În sect. 1 și 4 mai sunt asemenea firme.
Am impresia ca nu sunteti atent la ce am postat!
Nu firma Ilcor mi-a scris acel proces verbal care a fost anulat in instanta! Nu firma Ilcor m-a pedepsit sa platesc o amenda aberanta! Banii pe care i-am platit pentru amenda s-au dus la bugetul de stat, iar politia locala sector 6 reprezentata de "nea" politistu' care nu stie ce inseamna indicatoarele rutiere nu se constituie parte procesuala pasiva! Deci politia locala sector 6 da amenzi si imi comunica in scris ca daca nu imi convine sa ma adresez justitiei! Ca ... oricum banii inapoi nu ii mai vezi!
Imi voi incerca norocul la tribunal apoi unde se mai poate, ca la noi in tara nu se pot respecta drepturile omului!
Iar raspunsurile dvs. nu mi-au fost de niciun folos! N-am aflat nimic din cum sa procedez mai departe! Nu inteleg de ce mai raspundeti, dar succes cu asta!

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa ridicare masina ariana26 ariana26 In urma unui proces de plangere contraventionala impotriva politiei si a firmei de ridicari auto ILCOR am obtinut ca solutionare anularea procesului verbal ... (vezi toată discuția)