avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare taxa ridicare masina
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare taxa ridicare masina

In urma unui proces de plangere contraventionala impotriva politiei si a firmei de ridicari auto ILCOR am obtinut ca solutionare anularea procesului verbal intocmit de politie, dar nu si restituirea banilor achitati firmei ILCOR-700 lei. Am inteles ca o solutie ar fi sa dau in judecata politia cu titlu de daune materiale. Ce ar trebui sa fac in continuare pentru recuperarea banilor dati firmei ILCOR? Daca intentez proces politiei, voi avea nevoie de un avocat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ariana26 , utilizator 10:21, 1 Iulie 2010
In primul rand va sugerez sa notificati societatea care v-a ridicat autoturismul si sa aduceti la cunostinta acestora faptul ca procesul verbal de contraventie a fost anulat prin hotararea judecatoreasca (ce trebuie sa fie definitiva si irevocabila), respectiv sa le solicitati restituirea sumei incasate.
In situatia in care societatea nu va proceda la restituirea sumei, aveti posibilitatea sa va adrsati instantei de judecata cu o actiune prin care sa solicitati obligarea societatii respective la restituirea sumei, motivat de faptul ca PV a fost anulat.
Av . Mihai Vaduva
Atacati cu recurs in termen de 15 zile hotararea instantei de fond,daca va mai aflati in termen.
V-as ruga frumos daca ati putea sa-mi oferiti un model de notificare. Va multumesc mult
Dl. avocat, as dori sa mentionez ca in decizia judecatoreasca se anuleaza procesul verbal, dar se considera netemeinica restituirea banilor de catre firma ILCOR. Avand in vedere aceasta solutionare, cum ar trebui sa procedez? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de ridicare auto anulat de instanta. cum recuperez amenda platita si cum recuperez taxa de ridicare auto? 2680512521612 2680512521612 Mi-a fost admisa in instanta plangerea contraventionala impotriva PV de constatare a autoturismului parcat neregulamentar si ridicat de firma de ridicari auto, ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda Raluca1771 Raluca1771 Buna seara! In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI ... (vezi toată discuția)
Pronuntare proces ridicare auto 123Andrei 123Andrei Buna ziua! Am fost la arhiva judecatoriei ca sa vad pronuntarea. In condica scria : -Respinge exceptia necompetentei materiala si exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)