avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu a primit decizia de pensionare,banii au venit.. si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu a primit decizia de pensionare,banii au venit.. si lucreaza in continuare

Buna ziua.Am o cunostinta care lucreaza la o firma.Pe 11 febr anul acesta si-a depus dosarul de pensionare.Nu I-a venit decizia...dar banii au venit acum cateva zile,prin mandate postal.S-a dus omul la servici si si-a depus demisia,incepand cu saptamana viitoare.Dar patronul spune ca este obligat sa mai stea 15 zile lucratoare.Dar daca a primit banii ,pensia adica,nu lucreaza ilegal?? sau fara contract de munca, pentru ca este deja la pensie?Este obligat sa se mai duca 15 zile?Daca nu se mai duce , ce I s-ar intampla?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 30 Mai 2015
Nu lucreaza ilegal daca raportul de munca nu ia- fost incetat.

Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca inceteaza prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Nerespectarea termenului de preaviz constituie abatere disciplinara, iar angajatorul poate aplica una dintre sanctiunile disciplinare prevazute de codul muncii, inclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m.
Pai daca este deja pensionar? Ce-i mai pasa daca ii desface contractul de munca ?
Nu este nici o problema daca nu se mai duce la serviciu si va fi concediat pe motive disciplinare (absente nemotivate).
Este problema lui daca ii pasa sau nu , dar nu vad de ce ati mai intrebat daca nu-i pasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie: trebuie neaparat preaviz? alexandra_andrei alexandra_andrei salutare, as dori sa-mi dau demisia de la actualul loc de munca datorita programului exploatant si a ilegalitatii ce are loc. Intrebarea mea este : se poate sa ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz ciugolialacramioara ciugolialacramioara Va rog sa-mi spuneti daca in perioada de preaviz este obligatoriu sa se lucreze cele 20 de zile de preaviz. Am un angajat care si-a dat demisia conf art.81 din ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea salariatului la servici in perioada de preaviz a demisiei nikole tablet nikole tablet Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate face daca angajatul nu se prezinta la servici in perioada preavizului. Mentionez ca salariatul a solicitat demisia, ... (vezi toată discuția)