avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire venituri din salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire venituri din salariu

Detin un IF pe care am o sentinta de executare din partea unui constructor cu care am derulat un contract.La momentul semnarii contractului de construire, in intreprindere eram doi asociati.Cel de-al doilea asociat s-a retras din IF inainte de inceperea procesului intentat de constructor in vederea recuperarii debitului, dar azi executorul care pune in aplicare sentinta a trimis poprire pe salar la societatea la care lucreaza fostul asociat.Este legal? Deasemenea el are deja poprire pe salar in cuantum de 30 %.Daca este legal i se poate retine mai mult?
Eu am achitat deja 90 % din debitul principal urmand sa incep achitarea penalitatilor. Mai pot fi executat si pentru penalitati?
Si ultima intrebare va rog: Credeti ca ar fi o solutie sa solicit insolventa pentru a intra intr-un proces de reorganizare? Intrarea in insolventa ma protejeaza de executarea bunurilor?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:20, 2 Iunie 2015
Nu intrați în nicio reorganizare, IF-urile intră direct în faliment.

Faptul că o persoană nu mai este mebru în IF la data executării silite nu-l degrevează de obligațiile asumate anterior.

Dacă are 2 popriri i se va pune poprire pe 1/2 din venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ciprianmon ciprianmon Detin un IF pe care am o sentinta de executare din partea unui constructor cu care am derulat un contract.La momentul semnarii contractului de construire, in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca am 2 contracte de munca,poprirea pe salariu se ... BAMariaLavinia BAMariaLavinia Buna ziua! Daca am 2 contracte de munca,poprirea pe salariu se va face pentru ambele contracte,sau doar pentru unul singur?Momentan am doar 1 contract de ... (vezi toată discuția)
Validare poprire nramona nramona Buna ziua! Debitorul meu este angajat la o firma ce se afla in insolventa.In speta este fata administratorului si angajata in firma tatalui. Executorul ... (vezi toată discuția)