avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - gestiune !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - gestiune !

Am in grija doua magazine si gestine la ambele e trecuta pe numele meu. Am descoperit pe camere de luat vederi ca doua angajate au furat din magazin. Mi-am instiintat sefii si au facut plingere la politie, predind in acelasi timp inregistrarile video. Apoi am facut un inventar si am descoperit lipsuri.
1. Vreau sa-mi dau demisia si sa scap cit mai repede de gestiune. Exista vreo posibilitate sa scap mai repede de gestiune inainte de expirarea preavizului ? Nu sint vinovat, numai ca vreau sa scap de stres si va rog sa ma ajutati.
2. In contractul meu de munca sint angajat numai pe o singura locatie, nu pe amindoua, respectiv pe locatia in care nu am facut inca inventarul. Pot fi tras la raspundere pe locatia in care au iesit lipsuri ?
3. In contractul de munca scrie ca perioada preavizului este de 15 zile, chiar daca sint incadrat ca "director magazin". Ar putea sa-mi solicite sa fac preavizul de 30 de zile fiind functie de conducere ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costin79 , utilizator 09:03, 2 Iulie 2009
Va inteleg foarte bine.
Daca ati semnat de primire gestiune la ambele locatii,cu efectuarea unui inventar,atunci sunteti raspunzator de aceasta.
Dovezile existente sunt in favoarea dumneavoastra si va sfatuiesc sa nu semnati niciun act de recunoastere a unui eventual prejudiciu.Cu siguranta vanzatoarelor li se retine o suma reprezentand garantii-si angajatorul are de unde recupera banii.
Daca in contractul de munca este specificata clar perioada de preaviz si nu exista un act aditional,nu pot sa va impuna o perioada mai lunga.
Mult succes!

Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
ContSters76710, utilizator
Am semnat un act "NOTA EXPLICATIVA A SITUATIEI INVENTARULUI" in care se specifica ca "s-a constat diferenta intre stocul scriptic si cel faptic de minus n bucati"
Am facut rau ?
Sefii mi-au spus ca este nota explicativa pentru Politie.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
Costin79, utilizator
Ideea era sa nu semnati vreun act prin care sa va recunoasteti vinovatia.
Cunosc pe cineva care a facut aceasta greseala,a platit doar ca sa poata pleca de la acel loc de munca.
Daca cumva nu vor vor sa faca un nou inventar pe cele doua locatii sau intr-o loatie in care sint gestionar, ce ma sfatuiti sa fac ? Sa ii dau in judecata ? Pe ce motiv ?
S-au daca as iesi intro locatie plus si in alta locatie minus se compenseaza minusurile cu plusurile ?
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
Costin79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare diferente inventar marinica_ph marinica_ph buna ziua, din martie anul trecut sunt sef depozit la soc com x. la momentul cand am semnat contractul individual de munca am semnat si pentru raspundere ... (vezi toată discuția)
Imputare lipsa gestiune din salariu euangajat euangajat Lucrez la o firma, in fiecare luna mi se opreste o parte din salariu ca garantie de gestiune. In urma inventarului s-au constatat lipsuri in gestiune, ... (vezi toată discuția)
Imputare diferente inventar marinica_ph marinica_ph buna ziua, din martie anul trecut sunt sef depozit la soc com x. la momentul cand am semnat contractul individual de munca am semnat si pentru raspundere ... (vezi toată discuția)