avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea vrea sa imi vand casa si sa ii dau parte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea vrea sa imi vand casa si sa ii dau parte pentru ca o ingrijeste pe mama

Sora mea me o dat in judecata, sa imi vand casa, ca ea grijeste de mama. Casa este a mea, titlu de propietate este doar pe numele meu, nici mama nici sora nu au nici un drept de asupra ea.
Dupa moartea lui tata, averea se impartit egal la fiecare dintre frati, si eu am platit la fiecare frate partea lui mama, sa nu aiba prententii asupra casei. Pentru acest lucru am dovezi scrise. Am si contract de vanzare cumparare, tot pe numele meu si martori.
Am lasat pe mama se locuiasca la mine acasa de 23 ani, si acuma o sapatama o luato sora mea si me o dat in judecata, ca vrea parte din casa.
Nu stiu exact ce pot se fac. Imi iau un avocat? De oficiu sau normal? Zic astea ca nu prea am bani.
Pot se cer daumne morale sau ceva despagubirii?
Este a doua ora cand incerca asa ceva, prima data o fost la primaria, si dn primar le o zis sa iti veda de treaba.
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 17:06, 11 August 2015
Presupun ca aţi aflat de pe internet numarul dosarului şi locul unde se judecă. Vă duceţi la Judecătoria respectivă la arhivă, cu buletinul şi solicitaţi să vedeţi dosarul. În general, programul la Arhivă este între 8-12. Dar, atunci când aţi văzut pe internet, ce scria la rubrica "Obiectul dosarului"? Scria "Fond funciar" sau "Anulare Titlu de proprietate" sau altceva?
Buna Elenagabi, pe situl justiciei scrie fond funciar la obiect si la stadiu doar fond.
Dumitruti,
Înseamnă că obiectul procesului îl constituie un teren, cel mai probabil un teren obţinut prin retrocedare pe baza legilor funciare. Probabil se cere nulitatea absoluta sau parţială a titlului de proprietate sau modificarea lui (de aceea sunt implicate în proces şi cele două comisii locale de fond funciar). Trebuie să mergeţi să citiţi dosarul să vedeţi exact ce solicită sora dvs, deoarece este clar că în dispută nu este casa, ci un teren. Vedeţi ce scrie exact, ce solicită şi pe ce se bazează şi apoi reveniţi aici şi cu siguranţă veţi primi un sfat pertinent. Toate cele bune şi succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa construita de fosti proprietari pe pamant retrocedat ulterior Calin_V Calin_V Buna ziua. Bunicul meu a mostenit un pamant de la tatal sau inainte de 89 dar intre timp i-a fost luat si dat in folosinta sorei bunicului de catre regimul ... (vezi toată discuția)
Acces la un dosar in care nu sunt parte, dar sunt direct implicat (afectat) elenagabi elenagabi Buna ziua, vă rog mult să mă lămuriţi şi pe mine în legătură cu următorul aspect. O ruda a mea a chemat in judecată două autorităţi locale ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate atak atak Buna ziua Cum sa procedez? Suntem 3 frati. In urma decesului parintilor nostrii au ramas doua terenuri din care unul cu casa. Succesorii unui frate sustin ca ... (vezi toată discuția)