avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru gratuit
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru gratuit

Vreau sa vand un apartament, si trebuie facut cadastru pentru inscrierea in cartea funciara a imobilului. Prin HG nr. 294/2015 am inteles ca se face gratuit,fiind alocate fonduri de la guvern pana in 2023. Am fost sa intreb la o firma care se ocupa cu cadastrul si au spus ca nu stiu nimic despre programul de cadastrare gratuita despre care vorbea ministrul Dragnea, ca incepe pe 6 mai.Daca ei nu stiu, eu platesc, pot sa-mi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:02, 31 Mai 2015
Programul pentru executarea gratuita a cadastrului o sa intre in vigoare la sf. Asteapta. Este un program electoral si pana veti reusi sa profitatii de beneficiile gratuitatii o sa scada pretul apartamentul.
Cadastrul nu costa mult, in jur de 500 lei.
[ link extern ]
Programul National de Cadastru si Carte Funciara 2015-2023 (PNCCF) a fost aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 294/2015, care a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 309 din 6 mai si se aplica de la data publicarii.
Nu poate fi pretul acesta, fiind vorba de un imobil, care poate fi cladire constructii sau teren.
Desi a fost publicata hotararea de guvern,planul in sine se poate apliac numai prin alocarea fondurilor aferente Actualmente exista un numar limitata de UAT care beneficiaza in primul esalon de fonduri
Restul unitatilor teritoriale vor beneficia pana in 2023 de promisele fonduri,iar proprietarii vor fi obligati pana la implementarea in fapt a programului gratuit sa aloce fonduri personale pentru masuratorile cadastrale
Daca interesul dvs primordial este realizarea cadastrului la o unitate teritoriala unde nu au fost alocate inca fonduri,nu puteti solicita recuperarea c/v cadastru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul national de cadastru si carte funciara 2015-2023 ANamariavictoria ANamariavictoria Programul National de Cadastru si Carte Funciara 2015-2023 (PNCCF) a fost aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 294/2015, care a aparut in Monitorul Oficial, ... (vezi toată discuția)
Intabularea-gratuita-a-terenurilor toma st toma st Am gasit acest anunt, publicat intr-un ziar ... (vezi toată discuția)
Pnccf 2015-2023 torokaty torokaty Programul National de Cadastru si Carte Funciara 2015-2023 (PNCCF) a fost aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 294/2015, care a aparut in Monitorul Oficial, ... (vezi toată discuția)