avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul de conducere. Mergand pe DN7, nu am reusit sa franez si am lovit o Dacie din spate. Nu aveam viteza mare. Pasagerul din fata a chemat ambulanta, acuzand dureri la coloana. Peste 5 zile, insa a plecat din Romania, asa cum lucreaza in strainatate.

Permisul mi-a fost suspendat, dar am dreptul de circulatie cu dovada.

Din cate stiu victima, nu intentioneaza sa depuna plangere. Am fost la agentul de la Politia Rutiera la care e dosarul meu si mi-a zis sa aduc o declaratie din partea victimei ca nu va depune plangere penala.

Avand in vedere ca victima lucreaza in Irlanda, nu cred ca ar fi posibil si nici o placere sa mearga pe la consulat pentru a face o astfel de declaratie.

Ce alte solutii as avea? In cat timp s-ar inchide automat acest dosar penal?

Multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: ghitucristian , utilizator 09:17, 19 Iunie 2015
Dupa 3 luni ar putea sa propuna clasarea, daca persoana vatamata nu a depus plangere.
Va multumesc mult pentru informatie. Dar, in principiu, o declaratie din partea victimei ar grabi clasarea acestuia?
Scuze, de cand se suspenda permisul pt. lovire din spate ? S-a schimbat Codul Rutier ?
Autorul topicului nu a mentionat care au fost conditiile accidentului decat ca nu a reusit sa franeze la timp (cu aceasta ocazie ii urez somn usor ,Dacia are frane f performante!) - de exemplu se putea intampla la neacordare de prioritate iar in acest caz permisul se suspenda .
Daca-l apuca iar durerile de spate , poate sa depuna plangere si prin posta ,cu confirmare de primire iar eventuala deplasare la consulat e durerea cea mai mica .
Pe de alta parte , durerile de spate sunt foarte greu (daca nu imposibil) de evidentiat medical .
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
mottofreee, utilizator

Alte discuții în legătură

Termen instiintare victima accident rutier cu privire la identificare autor Investor21 Investor21 Buna ziua, Referitor la aceasta fraza, extrasa din codul de procedura penala, daca nu ma insel (am dat si eu o cautare pe net): Victima accidentului ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii care trebuie urmati in urma unui accident rutier soldat cu o victima. mihaelacristinap mihaelacristinap Buna ziua. La inceputul saptamanii am provocat un accident rutier prin neacordare de prioritare. In urma acestui accident a rezultat o victima. Victima nu ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate trecere pietoni, vatamare corporala Cosminthz Cosminthz Buna seara, Din nefericire am fost implicat intr-un accident rutier, nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni si am lovit o femeie rezultand vatamare ... (vezi toată discuția)