avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO, etape
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO, etape

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt etapele prin care se poate face o plangere la CEDO si in cat timp se solutioneaza acestea?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:03, 1 Iunie 2015
Stimată doamnă,

Aplicația trece prin două etape principale: cea a admisibilității în principiu și cea după admisibilitatea în principiu.

Astfel, prima etapă a cererii o constituie un control exclusiv asupra faptului dacă dosarul este complet - noile schimbări ale Regulamentului impun ca dosarul să fie depus complet - și unor cauze de inadmisibilitate în principiu.

prima etapă
În primul rând, dacă o aplicație nu este completă, Curtea poate refuza judecarea cererii. Prin urmare, cererea se va depune cu toate actele necesare și completată potrivit Regulamentului CEDO. Nu în ultimul rând, o cerere incompletă nu întrerupe termenul de 6 luni, deci mare atenție aici, deoarece există posibilitatea să nu mai puteți depune o nouă cerere completă, în termenul arătat.

Subsidiar, completele de start, cum ar fi cel al judecătorului-unic - nu au competență decât să constate inadmisibilitatea în principiu a cauzei. În cazul în care o constată, procesul se va sfârși, deoarece decizia de inadmisibilitate în acest complet este definitivă.

Prin urmare, puteți primi, în această etapă, o decizie de inadmisibilitate, definitivă.

a doua etapă
Dacă nu este descoperită o cauză de inadmisibilitate în principiu, judecătorul-unic va înainta cauza unui complet superior. Acesta este un caz fericit, deoarece simplul fapt că nu ați primit decăt un număr de aplicație, numele cauzei, un set de autocolante cu aceeste date și nimic altceva un timp destul de mare, vă poate crea speranțe de admisibiltitate.

Admisibilitatea în principiu. La un moment dat, Curtea vă va înștiința, clar, că nu s-au descoperit cauze de inadmisibilitate în principiu și cauza a fost comunicată Guvernului. De acum înainte, cauza va fi judecabilă și într-un final se va soluționa.

timpul.
Nu vă pot da nici un fel de răspuns în ceea ce privește durata procedurilor pe etape. Totuși, în ultmul timp, CEDO răspunde în cca 4-6 luni cu una din două soluții: ori comunică inadmisibiltitatea, ori comunică înregistrarea cauzei , cu număr și nume de aplicație, plus autocolante.

Cam aceasta ar fi o succintă descriere a procedurilor.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii pentru dosar cedo dactari dactari buna ziua am o actiune trimisa la CEDO de aproape cinci ani . In prinele luni am fost solicitat pt a completa dosarul cu noi documente cea ce am facut Am ... (vezi toată discuția)
Cedo Maria_1980 Maria_1980 Se poate face plangere la CEDO impotriva unei hotarari definitive de la ICCJ, in urma unui proces penal, si daca da in cat timp s-ar solutiona? Multumesc! (vezi toată discuția)
Raspuns cedo ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am adresat o plangere la CEDO, prin Posta Romana. Estimez ca a ajuns la Curte la sfarsitul lui sep 2014. Stie cineva daca se trimite raspuns ... (vezi toată discuția)