avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Relatii pentru dosar CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Relatii pentru dosar CEDO

buna ziua am o actiune trimisa la CEDO de aproape cinci ani . In prinele luni am fost solicitat pt a completa dosarul cu noi documente cea ce am facut Am asteptat apoi an speranta ca voi obtine un raspuns dar nimic .CUM POT OBTINE INFORMATII DESPRE DOSAR ? am nr dosar .dar cand accesez pagina nu reusesc nimic
Cel mai recent răspuns: dactari , utilizator 15:30, 4 Decembrie 2013
Adresati o cerere pentru a va informa.nProbabil ca asteapta mai multe cauze asemanatoare.nDaca nu ati primit nimic cauza se analizeaza.nnSi eu am avut o plangere CEDO prin care aduceam argumente foarte pertinente dar care contrazicea practica CEDO si dupa 3 ani s-au pronuntat in sensul respingerii.nA durat mult timp pana sa se dea o solutie dar era si foarte greu de analizat...nnIn general plangerile simple se resping rapid.

Stimat forumst,

Procedura în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului se desfăşoară în două etape majore:

1. etapa admisibilităţii în principiu
şi
2. etapa de după amisibilitatea în principiu a cererii.

Dacă în prima etapă se va cerceta exclusiv dacă aplicaţia poate fi declarată ca vădit inadmisibilă, la sfârşitul acesteia, cauza dvs în loc să fie judecată de către judecătorul-unic şi eventual de către Comitet, va fi trimisă unor complete superioare, ajungându-se, de regulă, în faţa Camerei.

Ceea ce trebuie să aveţi în vedere este faptul că etapa de până la admisibilitatea în principiu a cererii nu este publică şi nu este contradictorie.

Publicitatea cererii - inclusiv afişarea pe HUDOC - se face, de regulă, atunci când cauza este comunicată Guvernului, nu înainte.

Probabil că cererea dvs nu a fost comunicată Guvernului - adică nu s-a pronunţat inadmisibilitatea/admisibilitatea în principiu. Mai mult ca sigur, acesta este şi motivul pentru care nu puteţi accesa informaţii despre aplicaţie.

Prin urmare, o adresă puteţi face Curţii. Cauza nu o veţi vedea, însă, pe HUDOC din motivele arătate.

Nu în ultimul rând, în principiu, după epuizarea schimbului de informaţii/completarea probelor, de la ultima corespundenţă cu juriştii CEDO, o inadmisibilitate în principiu se pronunţă în cca 6 luni-1 an. Dacă a trecut mai mult timp - înţeleg că în cazul dvs s-a scurs o perioadă mai mare - puteţi spera la o cauză admisă în principiu.

Nu vă opreşte nimeni să înaintaţi o adresă Curţii pentru a solicita informaţii despre stadiul dosarului.

Cu stimă.

multumesc mult pentru amabilitatea de care ati dat dovada

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla daca exista un dosar la cedo CDmin CDmin Dupa un lung proces prin care fostul propietar a incercat sa-ti recupereze casa pe care o detin momentan, instanta mi-a dat castig de cauza. Sentinta finala si ... (vezi toată discuția)
Cedo, etape Maria_1980 Maria_1980 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele prin care se poate face o plangere la CEDO si in cat timp se solutioneaza acestea? Va multumesc (vezi toată discuția)
Plângere la cedo etelkapalffy etelkapalffy Bună ziua, Mă numesc Etelka Palffy,sunt din Târgu Mureş. Cu deosebit respect mă adresez Domniilor voastre cu următoarea întrebare:din iunie 2005 ... (vezi toată discuția)