avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum găsesc corespondența dintre art. din vechiul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum găsesc corespondența dintre art. din vechiul C.civ. și cele din noul C.civ ?

Am întemeiat o actiune în constatarea nulității absolute, pe dispozițiile art.948 pct.2 și pct.4, art.960, art.961, art.966, art.968, art.971, 967 – privind contractele de ipotecă, art.987, art.988, art.989, art.998, art.999, art.1003, art.1039 din vechiul C.civ.

Trebuie să refac argumentarea în drept, în temeiul prevederilor N.C:C. și ale N.C.P.C.
Cum le regăsesc în N.C:C. și în N.C.P.C.?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 20:01, 5 Iunie 2015
Art. 25 din NCPC Procesele in curs de judecata precum si executarile silite incepute sub vechea lege veche raman supuse acelei legi.
Potrivit art. 123 din NCPC toate cererile accesorii, adititonale, precum si cele incidentale se judeca de instanta competenta pentru cererea principala.
Nu trebuie sa refaceti nimic.Daca actiunea a fost introdusa inainte de 01.02.2013 atunci toate actiunile ulterioare vor fi judecate dupa vechiul CPC.
Actiunile introduse sub imperiul vechiului cod civil si a vechii proceduri civile se vor judeca, pana la capat, prin aplicarea normelor aplicabile la data introducerii actiunii.
1) Situația este de fapt următoarea: începută sub dispozițiile vechiului C.civ. și a vechiului C.proc.civ., acțiunea s-a încheiat în recurs, pe excepții, fără a se judeca fondul.
Situațiile nefiind rezolvate și interesul meu nefiind satisfăcut, mă văd obligat să mai depun o altă acțiune, în constatarea nulității absolute a actelor de vânzare-cumpărare, succesive, ptr. anularea acelorași înscrisuri, ptr. repunerea părților în situația anterioară, ptr. evacuarea celor ce ocupă fără drept, imobilul, ptr. rectificarea înscrierilor de carte funciară, cu obligația de a-mi preda imobilul din litigiu, ptr. plata cheltuielilor de judecată.

În fapt, fiind plecat din țară, imobilul industrial, nou, proprietate a S.C. „T.” în care eram unic asociat, a fost vândut cu acte false, de neproprietari, utilizând ca „vânzătoare”, o altă S.C. „O.”, (care a fost radiată din Registrul Comerțului), - cu complicitatea notarului de stat, (în 1995),- nu am putut majora capitalul social al S.C. „T”, care, a fost radiată din Registrul Comerțului. Cumpărătorii, persoane fizice - de rea-credință, au adus imobilul cumpărat de la neproprietara S.C. „O.”, în capitalul social al S.C. „M.”, unde aceștia erau acționari majoritari și administratori. După întoarcerea mea în România, (în 2003) S.C. „M.” a fost adusă de asociații majoritari - administratorii de drept, în procedură de faliment, în care este și în prezent. Imobilul industrial, a fost adus la masa credală a S.C. „M.”, a fost ținut în locație de gestiune, (s-au scos fructe comerciale), a fost evaluat și este scos la vânzare prin licitație. Până în prezent, am împiedicat vânzarea imobilului în procedura falimentului S.C. „M.”
Am termen în două zile, în falimentul S.C. „M.”, unde, se va judeca cererea mea de intervenție în interes propriu.
Consider oportun să redeschid capetele de cerere prezentate la punctul 1), într-o nouă acțiune, argumentată în temeiul N.C.C. și al N.C.P.C., pe care s-o invoc în procedura falimentului S.C. „M.”, ptr. a opri vânzarea imobilului meu.

Am obținut două decizii civile definitive și irevocabile, înscrise în Partea a II.a a cărții funciare a imobilului din discuție, prin care am anulat primul ACT DE VÂNZARE-CUMPĂRARE și actele subsecvente.
Dar, ACTUL DE VÂNZARE-CUMPĂRARE anulat de instanță, este numit, iar actele subsecvente lui, nu sunt indicate (nu am cunoscut la promovarea acțiunii existența lor).

Primele procese le-am dus cu alți parâți, printre care și o bancă (imobilul este ipotecat la bancă, fără acordul S.C. „T.” în care eram unic asociat și, fără acordul meu, succesorul în drepturi și în obligații al S.C. „T.”, după radierea acesteia din Registrul Comerțului.

Așa că, hotărârile favorabile mie, sunt opozabile terților (creditorilor din falimentul S.C. „M.”, numai prin înscrierea lor în Partea a II.a a cărții funciare a imobilului din discuție.
Pentru evacuarea S.C. „M.”, am nevoie de un proces în care aceasta să fie citată.
Intervin prevederile art.36 din Legea nr.85/2006...


Consider că, acțiunea ce trebuie promovată în contradictoriu cu părțile înscrisurilor a căror nulitate cer să fie constatată și cu creditorii S.C. „M.”, trebuie depusă/redepusă/înregistrată urgent !
De ea trebuie făcută vorbire în două zile, în procedura falimentului S.C. „M.”, unde, se va judeca cererea mea de intervenție în interes propriu.

Nu am venituri de nici un fel, așa că, consider că mi se va acorda scutirea totală de la plata taxei judiciare de timbru.

Nu am venituri de nici un fel, așa că, nu mă pot angaja ferm, că voi putea plăti o consultanță speciliștilor de la avocatnet.ro !


Vă mulțumesc anticipat, pentru amabilitatea de a mă consilia !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe scurt,pe langa legile speciale aveti in vedere Titlul II,cap II, art. 55 si urm., Cartea a II a , Titlul I,art.art 194 si urm.din NCPC, termene,nulitati, exceptii.Orice cerere in instanta cuprinde introuducerea cu datele prevazute in art. 194 din CPC, prezentarea faptelor (in fapt ) si temeinicia normativa ( in drept-cadrul legal al actiunii).Introduceti o cerere pentru scutirea taxei de timbru judiciar.Intrati pe site-urile instantelor, cautati modele de cereri, spete ...O sa va descurcati si in viitor.
Mulțumesc, Gabriela Andrei !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire termeni Thedream82 Thedream82 Buna ziua,am un.proces pt nulitate act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,si am gasit pe net datele procesului meu,scriind urmatoarele 2 lucruri: ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie peste carte funciara? Anna63 Anna63 In urma deciziei unei sentinte civile, comisia locala este obligata sa anuleze partial un titlu de proprietate in sensul ca va soate un teren extravilan din ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta de 3 ori r111 r111 #-o Va rog sa ma lamuriti in privinta unei probleme foarte complicate- In anul 2007, am cumparat o casa cu credit ipotecar obtinut de la BRD. Din ... (vezi toată discuția)