avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil - agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil - agentie imobiliara

In situatia in care am scos la vanzare un apartament si sunt contactat de un agent imobiliar, care vine cu un cumparator, daca eu cer ca in cazul acestei tranzactii doar cumparatorul sa plateasca acel comision cerut de agentul imobiliar, pentru ca el este cel care a apelat la agentie si nu eu, am acest drept?

Pe cate luni se incheie contractul intre agentul imobiliar si cel care îi solicita serviciile?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:14, 5 Iunie 2015
Nu va obliga nimeni sa platiti un serviciu pe care nu l-ati solicitat.
Din moemnt ce v-ati promovat singur vanzarea apartamentului prin diverse mijloace, anunt pe internet sau in ziare, nu exista motive pentru a fi obligat la plata vreunui comision de intermediere.
Nu exista contract de intermediere semnat inseamna ca nu exista comision.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)
Comision abuziv ionelgheonea ionelgheonea Am achizitionat un apartament pe care l-am vizionat cu 2 agentii. Am ales sa cumpar si sa platesc comision uneia din agentii, cu care am finalizat si ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)