valeantudor a scris:
Tot ceea ce produci in afara companiei, atata timp cat nu cade sub incidenta altor termeni prin care facebook devine proprietarul continutului tau, de exemplu, devine proprietatea ta intelectuala. Nu ai cum sa pretinzi drepturi asupra continutului creat de tine la acea companie atata timp cat relatia ta cu acea companie e reglementata de un CIM.
Ma bucur ca, prin padurile de moralisme... se invoca macar un izvor de drepturi si obligatii legale :)
Intr-adevar, tot ceea ce nu cade sub incidenta altor termeni prin care
compania devine proprietarul continutului tau, de exemplu, devine proprietatea mea intelectuala.
Insa relatia reglementata de CIM pur si simplu nu prevede ca compania pretinde drepturi asupra continutului creat de mine!!
Atentie: nu ridic pretentii cum ca produsele pe care le vinde compania, de vreme ce eu le-am produs... trebuie sa fie ale mele. Asta e probabil doar cazul jurnalistilor si cercetatorilor...
Ci, dimpotriva, nici macar in sensul prezumtiilor ca tot ceea ce se intampla in programul de munca priveste munca... angajatorul nu ma plateste pt corespondenta privata; nici macar cea de munca nu e in fisa postului :)
PS. Nu reiese ce legatura are specializarea in informatica... cu toata discutia.