copilul meu are 17ani,dubla cetacenie,ROMANA SI EGIPTEANA.De ce acte are nevoie sa poata calatori in alte tari singur fara noi (parinti)?Multumesc mult,o zi buna
Locuiti in Romania? Daca da, nu poate iesi din tara fara declaratie acord data de ambii parinti si insotitor major (care sa aiba si extras de cazier judiciar) decat daca merge cu avionul.
Si desigur carte de identitate sau pasaport.
Trebuie declaratie de la ambii parinti. Sotul o va da la un notar egiptean iar declaratia lui trebuie sa aiba apostila de la Haga (ii explica notarul despre ce e vorba).
In ce tara merge si cu ce mijloc de transport? Dati amanunte ca sa puteti primi un raspuns cat mai complet.
Declaratiile dvs. trebuie sa cuprinda si datele unuia dintre prietenii cu care pleaca iar acea persoana va trebui sa aiba extras de cazier judiciar.
Acesta este modelul de declaratie: [ link extern ]
Declaratia sotului va trebui sa o traduceti si sa o legalizati la un notar roman.
Plecare in vacanta
irina_iris
buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)