avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie minor cu dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie minor cu dubla cetatenie

copilul meu are 17ani,dubla cetacenie,ROMANA SI EGIPTEANA.De ce acte are nevoie sa poata calatori in alte tari singur fara noi (parinti)?Multumesc mult,o zi buna
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:10, 4 Iunie 2015
Locuiti in Romania? Daca da, nu poate iesi din tara fara declaratie acord data de ambii parinti si insotitor major (care sa aiba si extras de cazier judiciar) decat daca merge cu avionul.
Si desigur carte de identitate sau pasaport.
Da,locuim in Romania mama si copilul,tatal locuieste in Egipt.Pot doar eu sa dau declaratie de acord?Are carte de identitate.
Trebuie declaratie de la ambii parinti. Sotul o va da la un notar egiptean iar declaratia lui trebuie sa aiba apostila de la Haga (ii explica notarul despre ce e vorba).
In ce tara merge si cu ce mijloc de transport? Dati amanunte ca sa puteti primi un raspuns cat mai complet.
Da,stiu ce inseamna apostila de la Haga.Merge in Anglia cu masina,prieteni de familie.Multumesc
Declaratiile dvs. trebuie sa cuprinda si datele unuia dintre prietenii cu care pleaca iar acea persoana va trebui sa aiba extras de cazier judiciar.
Acesta este modelul de declaratie:
[ link extern ]

Declaratia sotului va trebui sa o traduceti si sa o legalizati la un notar roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte ptr iesirea minorilor din romania luiza-marinela luiza-marinela stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)