avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita program prima casa
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita program prima casa

sunt in situatia executarii silite in programul prima casa. s-a insttuit PV de sechstru si acum sunt in situatia vanzarii imobilului prin acord amiabil. vreau sa stiu daca in punctul in care am ajuns mai pot face solicitare catre banca de repunere in situatia anterioara executarii silite de catre ANAF, daca da, mai trebuie platite catre stat toate penalizarile si costurile calculate in urma executarii , daca ma incadrez in prevederile OG NR 2/2015, daca trebuie sa platesc catre banca a intregii sume datorate ( restante ) + a depozitului de garantie de 3 rate calculate fara dobanda, care sunt pasii de urmat ?
Cel mai recent răspuns: ACreata , utilizator 19:45, 4 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
sunt executata silit de catre ANAF ! mi s-a dat acordul pentru a vinde apartamentul intr-un termen de 20 de zile calendaristice - data limita 15 06.15. am gasit cumparator dar care doreste la randul lui credit ipotecar ( practic face credit pentru imobilul respectiv ). Printre bilbe si intarzieri din partea ANAF s-a dat acordul bancii clientului de ipoteca subsecventa astfel incat banca sa isi poata securiza tranzactia. Ideea este ca suntem presati de acest termen limita, intrebarea este daca pot face solicitare de suspendare a executarii silite in acest moment ( pt a mai castiga putin timp pana se definitiveaza toata documentatia ) si care este minimul si maximul de termen pe care il pot solicita in aceasta cerere.Nu gasesc, sau nu imi dau seama pentru ca nu am studii de specialitate, am nevoie de un sfat si nu stiu unde anume sa il solicit ... O alta chestie, in acordul ANAF-ului catre banca clientului este specificat clar ca toata suma pe care o va plati clientul sa intre in conturile ANAF-ului, iar acesta din urma sa faca impartirea creantelor : o parte opreste statul pt a-si recupera garantia platita bancii creditoare prin programul prima casa, o parte se va transfera ( la cursul E BNR ) bancii creditoare pt a stinge creanta rezultata in urma creditului prima casa, si ultima parte ( daca mai ramane ceva ) mi se va restitui mie. Cum pot face aceasta solicitare de suspendare a executarii silite astfel incat sa mai castig putin timp pentru definitivarea dosarului ? Multumesc frumos pentru intelegere si pentru sprijin !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pe cale amiabila imobil sechestrat stefancreata stefancreata buna ziua, ma numesc Stefan, am contractat in 2011 un apartament prin programul Prima Casa. din cauza unor probleme financiare am ajuns sa depasesc acel ... (vezi toată discuția)
Insolventa micucatalin micucatalin buna seara am o intrbare la care va multumesc mult daca imi raspundeti.Ca si persoana fizica am ipotecat un imobil pentru o societate comerciala la care sunt ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita bancara Doru Piroi Doru Piroi Buna seara. La un credit de nevoi personale nu am mai putut sa platesc ratele. Banca prin executorul judecatoresc a cerut executarea silita la judecatorie si a ... (vezi toată discuția)