avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitante neinregistrate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitante neinregistrate

Buna ziua!
Rog sa-mi raspunda si mie cineva la o intrebare :
Daca apar in evidenta primariei de care apartin cu datorii la intretinere pentru care am prezentat dovada platilor si s-a constatat ca administratora a lucrat cu dublu chitantier, astfel incat pe cotoarele chitantierelor din gestiunea primariei, la numerele pe care le am eu pe chitante apare alt nume, de competenta cui este sa imi rezolve situatia?

Mentionez ca intre timp administratora a decedat.
Cel mai recent răspuns: gaby_d , utilizator 14:14, 5 Iunie 2015
Locuinta apartine primariei.Este o locuinta sociala?
Era angajata primariei si de aceea eu zic ca primaria ar trebui sa imi rezolve situatia, nu sa ma trimita la politie. Sa se rafuiasca ei cu urmasii, sa achite datoriile, nu eu :).

Nu cred ca alti platitori au beneficiat de sume. Mai exact ea avand chitantiere duble, lua oamenilor banii, dadea chitante de la numarul x la y , banii ii baga in buzunar, iar apoi elibera pe un alt chitantier chitante corecte, de la urmatorii platitori care veneau, tot de la numarul x la y pe care le inregistra corect.

Din punctul meu de vedere corect ar fi ca primaria sa imi inregistreze acele chitante (avand stamplila primariei, semnatura angajatului lor) si sa imi regleze situatia, iar pe mai departe sa-si recupereze daunele :)
In schimb ei ma trimit la politie...

Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
gaby_d, utilizator
Doamna,
Va aflati intr-o situatie mai buna decat speram. Administratorul fiind angajatul primariei (la acest lucru m-am gandit prima data), primaria sa-si rezole problema, este de competenta lor atata timp cat dvs. aveti chitante originale - cu antetul si stampila primariei.
Daca mai cititi ce am scris mai sus si eu am sugerat sa sesizati organele de politie - doar in situatia in care administratorul este angajatul asociatiei.

Acum va mai intreb; daca dvs. va achitati ceea ce aveati pe lista de plata, cum apareati pe lista in luna urmatoare? Sau nu vi se afisau liste de plata?

Mergeti la primarie, explicatiele in scris ca este de competenta lor sa rezolve problema, altfel puteti sa actionati onor primaria in contencios administrativ. Scrieti-le acest lucru in notificarea respectiva.
In momentul in care v-at atras atentia ca sunteti in intarziere cu platile utilitatilor si dvs. i-ati atentionat ca aveti chitante, ei in mod sigur au inceput sa caute solutii, dar va pun si pe dvs. pe drumuri - poate o sa mai platiti inca o data, eventual va adresati politiei - lucru pe care, de fapt, trebuie sa-l faca dansii.
Deci, nu "scapati din mana" chitantele originale. Lucrati numai cu copii.
Chitantele care nu sunt inregistrate nu au antet, au doar stampila si semnatura, insa si dintre chitantele pe care le-au inregistrat in evidenta este una tot fara antet (din 5 chitante aveam 3 inregistrate (doua cu antet si una fara) si doua lipsa) - chiar va rog mult sa-mi ziceti cum devine situatia in cazul in care nu au antet, ce e de facut? Se mai discuta problema tot la acest nivel?).

Si nu, nu mi se prezenta lista de plata, plateam periodic sume cumulate, nici prin gand trecandu-mi ca poate lucra intr-un asemenea mod.
Initial am incercat sa rezolv cu primaria verbal, dar tracand o luna si eu fiind in aceeasi situatie am mers iarasi la primarie, ieri, si m-au trimis la politie.

Am refuzat acest lucru facandu-le in schjimb o solicitare scrisa. Din pacate nu am mentionat in solicitare detaliul privind actionarea in instanta...
Nu stiu ce fel de organizare aveti dvs. acolo. Nu este nici asociatie, nici hotel... Si apoi, platiti consumurile de servicii si utilitati unde vreti... Vedeti ca "este loc" de tot felul de smecherii.
Chiar nimeni nu-si pune aceasta problema? Chitantele sunt de mai multe feluri, chiar cele pe care le elibera acel casier despre care vorbiti. Asta este!
Daca v-ati adresat primariei si nu ati scris tot ce ati vrut, mai intocmiti inca o notificare si scrieti acolo totul. Ii informati ca o sa chemati in instanta pe dom' primar - ca reprezentant al institutiei care administreaza locuintele respective, precum si toata gashca de la administrativ sau cum s-o chema acel serviciu unde mergeti si va tot sugereaza sa mergeti sa reclamati la politie.
In fine, faceti-le propunerea sa simplifice sau sa stabilizeze in vreun fel activitatea de incasare in asa fel incat sa nu mai apara astfel de "fenomene".
De platit, platiti in lei sau si aici va conditioneaza cineva, functie de locul de incasare? (glumesc desigur)!

Alte discuții în legătură

Antet chitante proprietaru proprietaru asociatia noastra a angajat o societate pt administrare si contabilitate,As dori sa stiu daca chitantele primite pt plata ch de intretinere nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Situatie incasari cote intretinere akadea akadea va prezint o situatie pe care o intalnesc si sunt in cautarea unor opinii despre cum ar trebui procedat. in urma demiterii administratorului asociatiei, se ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata daca am restante de peste 3 luni? florenta_22 florenta_22 La noi s-a schimbat administratia,persoana respectiva nu este calificata,majoritatea locatarilor sunt nemultumiti de dansa. 1. Am platit intretinerea si pe ... (vezi toată discuția)