Pe timpul vacantei judecatoresti, litigiile care se judeca de urgenta si cu precadere isi urmeaza cursul firesc: sunt citate partile, se propun si se administreaza probe, etc.
daca ati depus actiunea si vi s-a dat termen in luna iulie, at se va judeca dosarul dvs .
daca sunteti la primul termen puteti solicita amanarea pt angajarea unui aparator.
daca dvs sunteti reclamanta, nu prea aveti motiv sa cereti lipsa de aparare. doar ati formulat actiunea, nu?
daca sunteti parata si ati fost citata cu mai mult de 15 zile inainte de termenul de judecata, e posibil ca instanta sa nu dea curs unei asemenea solicitari, apreciind ca ati avut suficient timp pentru a va angaja aparator.
Acuma, este adevarat ca daca e vorba despre o cerere de emitere a unei somatii de plata, procedura fiind una necontencioasa, instanta ar putea sa respinga o cerere de angajare aparator. Eu am avut situatia de genul asta.
Og 5/2001
emilius
am introdus o cerere de emitere somatie de plata pentru o suma de peste un miliard ... la judecatorie, din prostie, neatentie si graba. trebuia dsepusa la ... (vezi toată discuția)