avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua,
Am o nedumerire legata de stimulentul de insertie si perioada cand se acorda. Eu mi-am luat Concediu de Crestere Copil pe perioada de 2 ani, din ce am citit pe pagina aceasta stimulentul de insertie se acorda celor care si-au luat CCC pe 2 ani dupa implinirea copilului a varstei de 1 an. Este adevarat?! Si daca ma intorc dupa implinirea varstei de 1 an si primesc stimulentul de insertie mai pot fi concediata de la locul de munca?1 Mentionez ca din iulie, firma unde am lucrat isi schimba patronul, dar nu si denumirea.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:23, 4 Iunie 2015
1. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Puteti sa reluati activitatea si inainte de a implini copilul 12 an dar de stimulentul de insertie veti beneficia tot dupa ce implineste copilul 1 an.


2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


Art. 26
(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 si art. 38 alin.(3) si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.

(2) Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1) si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Perioada stimulentului de insertie crynaku crynaku tata daca solicita stimulentul de insertie ,pe perioada pana implineste copilul 2 ani,angajatorul il poate da afara din serviciu (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)