avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un parau prin curte...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un parau prin curte...

Buna ziua!
As avea o intrebare. Prin curtea unui prieten trece un parau. Din cate am inteles, ar putea cere anumite despagubiri primariei, nu stiu daca il poate chiar muta, pt ca il incurca in anumite planuri pe care le are (ar vrea sa construiasca ceva).
Totusi, nu am gasit nimic de genul asta in legislatie, dar poate nu am stiut unde sa caut.
Ar mai fi de precizat ca problema cu el este de obicei iarna, sau in perioadele in care ploua excesiv, el fiind foarte ingust (aproximativ 20-30 cm). Are o lungime pe proprietatea prietenului meu de aprox. 60 m.
Ma puteti lamuri, va rog?
Va multumesc anticipat.
Daca imi este permis un sfat mai putin juridic, as recomanda sa se ia in calcul SI exploatarea lui pentru amenajarea estetica a curtii. Eu unul, visez la un teren cu parau pentru amenajarea unei mini cascade (desigur, cu toate aprobarile necesare).
av.nicola a scris:

Daca imi este permis un sfat mai putin juridic, as recomanda sa se ia in calcul SI exploatarea lui pentru amenajarea estetica a curtii. Eu unul, visez la un teren cu parau pentru amenajarea unei mini cascade (desigur, cu toate aprobarile necesare).

Un parau natural cu cascada creste pretul terenului (fie ca e criza sau nu) pentru ca asa ceva e unic si oricate pompe si instalatii subterane aranjezi tot nu e acelasi lucru. Insa in Romania mai si ploua iar nevinovatul paraias se poate transforma in torent de noroi si piatra, curtea in elesteu iar casa in moloz. Trebuie vazute ambele laturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)
Vecini care schimba cursul apei anna34 anna34 Buna ziua. Am o casa la tara si prin spatele acestei case este un foarte mic parau, care seaca total cand e cald iar cand ploua apa se scurge prin 2 gradini ... (vezi toată discuția)
Scurgere apa pluviala sz_ada sz_ada detin un teren intravilan, pe acest teren primaria a sapat un sant de scurgere a apei pluviale de pe strada...aceasta a fost initial o conventie verbala facuta ... (vezi toată discuția)