avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere video bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere video bloc

La blocul in care locuiesc s-a decis instalarea de camere video prin vot majoritar (dar nu unanim) al locatarilor participanti la ultima sedinta de bloc. M-am documentat pe internet si am adresat o Instiintare Asociatiei de proprietari in care am invocat legi referitoare la prelucrarea si stocarea datelor cu caracter personal: Directiva 95/45/CE, Conventia nr108/198 a Consiliului Europei, Constitutia Romaniei, Decizia 52 din 31 mai 2012 luata de ANSPDCP, legea 677/2001.
In cazul in care Comitetul Executiv incepe colectarea de bani de la proprietari pentru aceasta actiune, ce ma sfatuiti sa fac? Sa incepem actionarea in instanta?
Vamultumesc
Mai bine s-ar folosi banii asociatiilor constructiv, nu pentru a se spiona vecinii intre ei.
Acele camere nu au nici un fel de valoare impotriva unui hot cu experienta mica spre medie, deci nu le vad rostul.
Camerele video sunt instalate in sprijinul proprietarilor si nu impotriva lor.
Nu sta nimeni din conducerea asociatiei sa spioneze, sa noteze ce face fiecare..
Dar atunci cand cineva, de exemplu, este agresat in casa scarii, cand cineva reclama ca i s-a spart apartamentul... se poate cauta pe inregistrari si sunt sanse mari sa se depisteze agresorul, ori persoanele care ies din bloc avand asupra lor obiectele furate din apartamentul spart.
Au fost multe cazuri de infractori prinsi in acest fel. Numai faptul ca exista aceste camere, poate feri intreaga scara de a fi calcata de hoti si infractori.

Acum o saptamana am instalat si un sistem de supraveghere video pe toate sacrile si in acest timp am cautat o singura data (ieri) inregistrarile in interval de aproape o ora (8.55-9.40) de acum 3 zile, doar ca proba sa vedem daca se inregistreaza bine, daca se transfera usor pe stik, pe alt calculator.... Nu sta cineva sa piarda vremea cu vizionari fara motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli mari cu montarea unui video de supraveghere în bloc. cum se contestă în instanță o hotărâre a adunării generale? sanda65 sanda65 La noi in bloc s-a montat un system de supraveghere video ( are 26 camere si costa peste 35000 lei ) . Aceasta instalatie este proprietatea asociatiei iar ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere parti comune rlau_ro rlau_ro S-a achizitionat in numele asociatiei de proprietari și s-a montat un sistem de supraveghere de conducerea asociației In partile comune respectiv hol ... (vezi toată discuția)