avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Regimul finantarilor nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Regimul finantarilor nerambursabile

De curand, legea 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general a fost modificata, la art.4 in care sunt enumerate principiile care stau la baza atribuirii contractelor de finantare nerambursabila, la lit. f, prevazandu-se urmatorul principiu :
" neretroactivitatea, respectiv excluderea posibilitatii destinarii fondurilor nerambursabile unei activitati a carei executare a fost deja inceputa sau finalizata la data incheierii contractului de finantare, cu exceptia fondurilor financiare cheltuite de beneficiar pentru continuarea programului, in limita plafonului de cofinatare prevazut la lit.g".
Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca cineva intelege la ce se refera de fapt aceasta situatie de exceptie la principiul neretroactivitatii.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Finantare nerambursabila pt ong lealucut lealucut As dori o interpretare la art. 12, al.2, din Legea 350/2005, privin regimul finantarilor nerambursabile din fondurile publice. Nu stiu ce sa inteleg: ... (vezi toată discuția)
Prin ce lege sunt reglementate normele metodologice de aplicare pentru legea 350/2005 bodo4my bodo4my Prin ce act legislativ sunt reglementate normele metodologice de aplicare pentru Legea 350/2005, privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri ... (vezi toată discuția)
Finantare ong de catre o primarie grigorenicolae grigorenicolae Poate o primarie sa aloce fonduri din bugetul local unui ONG? In ce conditii? (vezi toată discuția)