avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... finantare nerambursabila pt ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

finantare nerambursabila pt ONG

As dori o interpretare la art. 12, al.2, din Legea 350/2005, privin regimul finantarilor nerambursabile din fondurile publice. Nu stiu ce sa inteleg: Plafonarea de 30% se refera la toata finantarea sau doar la finantarile ulterioare primei finantari? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 13:40, 8 Ianuarie 2009
Legea nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general prevede:

Art. 12. - (1) Pentru aceeaşi activitate nonprofit un beneficiar nu poate contracta decât o singură finanţare nerambursabilă de la aceeaşi autoritate finanţatoare în decursul unui an fiscal.
(2) În cazul în care un beneficiar contractează, în cursul aceluiaşi an calendaristic, mai mult de o finanţare nerambursabilă de la aceeaşi autoritate finanţatoare, nivelul finanţării nu poate depăşi o treime din totalul fondurilor publice alocate programelor aprobate anual în bugetul autorităţii finanţatoare respective.

Din textul de lege rezulta ca, un beneficiar poate contracta mai mult decat o singura finantare nerambursabila de la aceeasi autoritate finantatoare, in acelasi an fiscal, dar in limita a 1/3 din totalul fondurilor publice alocate autoritatii finantatoare in cauza. Plafonarea se aplica intregului nivel de finantare solicitat intrun singur an fiscal de beneficiar, deci la total suma finantari solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul finantarilor nerambursabile laurabtg laurabtg De curand, legea 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general a fost ... (vezi toată discuția)
Obtinere de fonduri nerambursabile PV2010 PV2010 Avem o asociație nonprofit cu care dorim să obținem fonduri nerambursabile din bugetul consiliului local pt. organizarea unei întâlniri a fiilor ... (vezi toată discuția)
Prin ce lege sunt reglementate normele metodologice de aplicare pentru legea 350/2005 bodo4my bodo4my Prin ce act legislativ sunt reglementate normele metodologice de aplicare pentru Legea 350/2005, privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri ... (vezi toată discuția)