avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In ce conditii se poate solicita oprirea modificarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In ce conditii se poate solicita oprirea modificarii PUZ-ului?

In perioada 2008 – 2013 s-au construit, pe zona Complexului Rezidential unde locuiesc, 7 case si 4 blocuri. Autorizatiile de construie pt case sunt P + 2E (al doilea et fiind mansarda), iar pt blocuri sunt urmatoarele:
- Pt 1 bloc cu 3 scari, construit in 2010 = P + 3E (al treilea et fiind mansarda);
- Pt 2 blocuri cu cate 2 scari, construite in 2011 si 2013 = P + 2E + 3 Partial. Suplimentar s-a construit un pod in care s-au construit 1 ap tip mansarda, in primul bloc si 3 ap tip mansarda in al doilea bloc;
- Pt 1 bloc cu 1 scara, construit in 2012 = P + 2E = 3 Partial. Suplimentar s-a construit un pod in care s-au construit 2 ap tip mansarda.
Partial se refera la cele doua garsoniere aflate la et 3 care au fiecare cate o terasa (in sensul de balcon loja) de 17 mp, acoperita (acoperisul pe aceasta zona este din grinzi de lemn si vata industriala nu placa de beton).
Deoarece toate ap tip mansarda nu au autorizatie de construire, firma de constructie a solicitat la primarie modificarea PUZ-ului, care este, pt aceasta zona, P + 3E. Tinand cont si de faptul ca, in aprilie 2011 s-au facut sesizari la ISC Bucuresti si Primaria localitatii unde este Complexul, in care se specifica inceperea construirii ultimelor 3 blocuri fara respectarea autorizatiei si a normelor de disciplina in constructie (nu este diriginte de santier, personalul este necalificat si nesupraveghiat, fundatia nu respecta normele de rezistenta fiind doar de 25 cm in adancime, etc), iar raspunsul primit a fost evaziv (ca au fost sanctionati conf legii 50/1991) intrebarile la care solicitam raspuns sunt:
1.Care sunt etapele legale ce trebuiesc parcurse pt a modifica PUZ-ul?;
2.Se poate modifica PUZ-ul dupa terminarea lucrarilordin acea zona si se pot obtine autorizatii noi de construire a ap din mansarde in baza PUZ-ului modificat?;
3.Cum poate Asociatia de propietari sa solicite oprirea obtinerii modificarii PUZ-ului?;
4.Asociatia de propietari poate solicita angajarea unui expert care sa verifice, pe cheltuiala constructorului, fundatiile celor 3 blocuri si daca au fost respectate normele de construire?;
5.Asociatia poate solicita studierea actele in baza carora s-a cerut modificarea PUZ-ului si e necesar sa-si dea acceptul daca modificarea PUZ-ului are repercursiuni asupra locatarilor din Complex?
Mentionez ca la infiintarea Asociatiei de locatari, in aprilie 2013, firma constructoare n-a vrut sa predea nici o carte tehnica pt constructiile din Complex (case si blocuri) si nici pt intreg Complexul (am aflat ca erau prevazute locuri de joaca pt copiii si spatii verzi, care nu exista acum deoarece si locatarii mansardelor vor sa-si parcheze si ei masinile in incinta Complexului … la sectia financiara propietarii ap din mansarda nu au nici o contributie pt ca exista doar un acord intre aceste pers si firma constructoare de folosinta a spatiului din pod pe 100 ani).

Alte discuții în legătură

Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat este intocmit de un notar? maria_carmen maria_carmen Societatea care a construit complexul rezidential, format din 7 case si 4 blocuri (construite in perioada 2008 - 2013), a construit in 2012, pe un loc de ... (vezi toată discuția)
Administrarea unui complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Prin Asociatia de propietari infiintata in febr 2013 se gestioneaza un Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E); un bloc cu 3 scari (P+3E) cu ap de 2, 3 ... (vezi toată discuția)