avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tabel lunar cu plata la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tabel lunar cu plata la intretinere

In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta fiecaruia.Problema e ca suma afisata nu este egala cu nr de metri cubi afisat inmultit cu pretul unui metru cub ci mult mai mare.Mai clar adica reiese ca platim mai mult cu 1 pana la 2 metri cubi in plus in fiecare luna.Am cerut explicatii administratorului si mi-a spus ca citirea de pe apometrele din apartament nu bate pe total cu contorul blocului si acele pierderi se impart la nr de persoane.Atunci ar trebui o rubrica separata sa stim care sunt pierderile nu?
Nu este normal asa ceva tinand cont ca eu am 1,5 metri in plus si facand un calcul la 55 de apartamente din scara deci pierderea este enorma si nu face nimeni nimic.Am cerut sa verifice apometrele din apartamente sa vina el sa citeasca si spune ca nu il primeste lumea.Ce se poate face in situatia asta ?
Cel mai recent răspuns: katyb , utilizator 21:17, 6 Septembrie 2009
la noi tariful ce l am gasit pe site este,, Pentru 1 mc de apă rece plătiţi la Aquatim S.A. 2,18 lei (TVA inclus). Pentru serviciul de canalizare plătiţi 1,37 lei/mc (TVA inclus).,, de asta nu stiu cum s a ajuns la 4.9, cum sa exista rubrica de pierderi cin nu exista rubtica de citi mc de apa a folosit fiecare familie?se scrie totalul de plata,la apa , totalul la curent pe fam la casa scarii, coseritul care la unii e la unii nu,totalul la gunoi pe fam , nu se scrtie cit e mc de apa rece, kw apa menajera mc, te trezeste cu totalul...vit despre rubrica depierderi apa, pierderile daca toata lumea are contor se imparte la toata lumea , dar la noi nu e cazul... 2 fam nu au contor asa ca ei platesc pierderile care nu sint pina la 10 mc de persoana ca sa se imparta si la cei cu contor...
Da, inseamna ca si in Timisoara pretul apei reci este similar ca in Bucuresti (ce am scris eu despre pret include si canalizarea). La 4.9 lei s-a ajuns cum v-am scris mai sus. Include pierderile la consum, ceea ce nu este normal, pentru ca astfel un locatar cu consum mic va plati mai putine pierderi decat alt locatar care are consum de 5 ori mai mare. Pierderile (diferenta dintre factura si consumurile declarate + consumurile estimate la necontorizati) trebuie impartita la cota-parte indiviza.
Presupun ca la asa administratie nici adunari generale nu faceti, ca altfel va sfatuiam ca intr-o asemenea adunare generala sa stabiliti de comun acord toti locatarii cum sa se imparta pierderea de apa.
Femeia de serviciu de unde ia apa sa spele scarile?Nu aveti si consum de apa pentru partile comune?Pana la 10% din fact poate fi considerat consum pentru parti comune si se imparte pe cota indiviza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)