avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... reparatie acoperis / mansardare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

reparatie acoperis / mansardare

Stam la o casa care are 2 etaje si 6 apartamente, cel de la etajul 2 fiind al nostru, fiecare proprietar are o cota din mansarda in contractul lui.
Ideea e ca acoperisul va trebui schimbat si din moment ce oricum trebuie schimbate apele conform constructorilor, as vrea sa construiesc un apartament deasupra, din pacate problemele de care m-am lovit nu au fost putine:

1.Primaria nu mi-a dat certificat de urbanism pe motiv ca am nevoie de extras de carte funciara din partea tuturor proprietarilor.
2. Chiar trebuie sa fac contract de v-c cu fiecare proprietar pentru a le cumpara cota din mansarda ?( deci va trebui sa ma asigur ca au cadastru si actele in regula). Nu pot sa fac un proces verbal sau o declaratie prin care sa renunte ei la drepturile mansardei ?
3. Daca unii proprietari care au ft. putin (3%) cer foarte mult, e posibil sa le las o portiune din mansarda accesibila, poate un hol micut ceva?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:41, 4 Iunie 2015
Pt. a solicita autorizatie de mansardare trebuie sa fiti propietar pe acel spatiu din pod, dovada acestei imprejurari facand-o cu act de V-C + incheiere intabulare + extras CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament in imobil nou mihaela.tasulea mihaela.tasulea Buna ziua, Sunt pe cale sa achizitionez un apartament la mansarda unui imobil de 3 nivele deasupra parterului, in care nu a mai cumparat inca nimeni vreun ... (vezi toată discuția)
Scoatere pod în coproprietate, constructie care nu apare pe cf. de curând am cumpărat un apartament într-o casă, ... krapoo2004 krapoo2004 Buna ziua. De curând am cumpărat un apartament într-o casă, in Brașov. Suntem 4 familii cu apartamente in aceasta casa/clădire și care avem toți ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)