Buna ziua!
Sunt casatorit de 5 ani si maine de comun acord cu sotia introducem actiunea de divort;din casatorie a rezultat un copil si sotia mai are unul din prima casatorie;ce vreau eu sa intrb sunt urmatoarele chestiuni : pana acum am stat in casa parinteasca a sotiei, casa in care am investit numai in ultimul an peste 20.000 lei noi ;dupa ce introducem actiunea de divort mna pot muta de la actualul domiciliu fara a suferi alte repercursiunu(de exemplo "parasire de domiciliu"?
2)In cazul partajului cum se face impartirea bunurilor(se imparte totul la doi , sau ia ficare ce a achizitonat cu acte pe nume propriu?)
Puteti sa formulati cerere pentru a vi se incredinta minorul spre crestere. Instanta va analiza toate aspectele si va decide asa cum considera ca este mai bine in interesul copilului. Pensia de intretinere este un drept al copilului, deci ea trebuie folosita pentru a se asigura cele necesare acestuia pentru o crestere si educare adecavta. Daca minorul se incredinteaza mamei, iar in timp aveti dovezi ca aceasta nu-l ingijeste corespunzator, puteti formula o cerere de reincredintare. Repet insa, in toate aceste situatii instanta se raporteaza la interesul copilului, tinand cont desigur de posibilitatile materiale si de atitudinea fiecarui parinte ca si de anchetele sociale care se vor efectua de autoritatea tutelara.
in cazul dvs nu sunt indeplinite conditiile pt a putea solicita desfacerea casatoriei de comun acord !!
exista doi minori , deci aceasta ipoteza nu poate fi luata in calcul .;)
iar in ceea ce priveste partajul, acesta se solutioneaza dupa prununtarea divortului .
intrucat in masa bunurilor comune nu intra imobilul in speta , acesta apartinand parintilor sotiri, dvs puteti solicita doar impartirea bunurilor mobile achizitionate in timpul casatoriei si de asemenea, aveti un drept de creanta in privinta imbunatatirilor aduse imobilului respectiv.
doar in masura in care puteti face dovada cu acte a acestor imbunatatiri .
faculatea creditorului dintr un raport juridic obligational de a pretinde debitorului indeplinirea obligatiei corelative de a da, de a face sau a nu face ceva