avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit minim de plata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit minim de plata

Buna ziua,

Societatea noastra a avut pierdere fiscala la data de 31.12.2008.
In Trim I si Trim II 2009 a inregistrat pierdere. Dupa depunerea decl.101 pentru 2008 avem impozit pe profit de recuperat, intrebarea mea este daca avem de recuperat mai suntem obligati sa platim impozit minim pentru Trim II?

Multumesc
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:54, 2 Iulie 2009
plata impozitului minim si incadrarea sa se face in functie de cifra de afaceri pe care ati avut-o la 31.12.2008 ,. nu de pierderea inregistrata.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
nu ati inteles treaba cu impozitul minim...TREBUIE sa declarati impozitul pe profit pentru trim II la o valoare minima aferenta calcului impus de prevederile in legatura cu impozitul minim pentru luna mai si luna iunie.Deci declararti la impozit pe profit minim acea suma 2200:12x2 (daca va incadrati la plafonul minim-in functie de cifra de afaceri de anul trecut). Daca aveti in fisa pe platitor impozit pe profit platit in plus nu veti mai plati ce aveti deja platit in plus...dar DECLARATI!

la cat am explicat deja am inteles si eu
In functie de veniturile inregistrate la data de 31.12.2008 si anume:

4) Pentru incadrarea in transa de venituri totale prevazuta la alin. (3), se iau in calcul veniturile totale, obtinute din orice sursa, inregistrate la data de 31 decembrie a anului precedent, din care se scad:
a) veniturile din variatia stocurilor;
b) veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale;
c) veniturile din exploatare, reprezentand cota-parte a subventiilor guvernamentale si a altor resurse pentru finantarea investitiilor;
d) veniturile din reducerea sau anularea provizioanelor pentru care nu s-a acordat deducere, conform reglementarilor legale;
e) veniturile rezultate din anularea datoriilor si a majorarilor datorate bugetului statului, care nu au fost cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, conform reglementarilor legale;
f) veniturile realizate din despagubiri de la societatile de asigurare;
g) veniturile prevazute la art. 20 lit. d)."

- stabiliti nivelul impozitului minim datorat pe trim II;
- declarati in D 100 impozitul pe profit datorat 0 pt ca ziceti ca se inregistreaza pierdere si impozitul minim corespunzator transei de venituri ;
- daca impozitul pe profit datorat (declarat) este sub nivelul impozitului pe profit (platit in plus )de recuperat nu trebuie sa faceti plata .


Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
katica, utilizator
Observ ca sunt pe acest forum si consultanti fiscali.
In legatura cu intrebarea utilizatorului Botasel doresc sa citez art 34 punctul 6(17) din OG 34/2009:
"In situatia in care contribuabilii prevazuti la alin. (1) lit. a) au inregistrat in anul 2008 pierdere fiscala, acestia efectueaza plati anticipate in contul impozitului pe profit in suma de o patrime din impozitul minim anual, prevazut la art. 18 alin. (3)."
Ce parere aveti ca in Norme nu zice nimic?
E vorba despre alti contribuabili, respectiv cei cu jocurile de noroc si baruri de noapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere lylyan lylyan Buna ziua Am o societate , microintreprindere. pe trim I am platit impozit aferent in suma de 1200 lei. Acum cum procedez cu impozitul forfetar. Se tine ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar liviu66 liviu66 Buna ziua ,am o firma cu o cifra de afaceri sub 12000euro pe an.La sfirsitul trimestrului 3 aveam platit tot impozitul forfetar alocat anului2009 ... (vezi toată discuția)