avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Informatii intentare in judecata persoana fizica
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Informatii intentare in judecata persoana fizica

Buna ziua,

Doresc sa dau in judecata o persoana fizica pentru neplata unei datorii. Este obligatoriu sa apelez in prealabil la un mediator ?
Cel mai recent răspuns: lani , utilizator 10:09, 6 Iunie 2015
buna ziua,
nu este obligatoriu. depinde si ce documente aveti incheiate cu aceasta persoana fizica. daca aveti incheiat un contract de imprumut legalizat se poate merge pe procedura simplificata de executare
Buna ziua, este vorba de un contract incheiat intre persoane fizice pt.cumpararea unei garsoniere. Eliberarea garsonierei s-a facut la doua luni dupa incheierea contractului de vinzare cumparare in care se specifica faptul ca la eliberarea garsonierei trebuie sa fie platite toate taxele. Din pacate fostul proprietar nu a mai platit in cele 2 luni cat a mai locuit intretinerea, astfel ca noul proprietar este somat sa le plateasca. Prin negociere amiabila nu s-a reusit rezolvarea situatiei astfel ca va trebui sa se foloseasca calea legala. As vrea sa stiu mai exact pasii care trebuie sa ii urmez. Va multumesc
Puteți apela la procedura medierii, chiar dacă nu aveți această obligativitate prin lege.Înțeleg că nu ați reușit să vă înțelegi amiabil, de aceea vă recomand medierea, unde veți fi asistat de mediator în realizarea unui dialog eficient cu partea cealaltă și unde să obțineți ceea ce vi se cuvine. Calea justiției ar trebui să fie ultima opțiune, întrucât veți pierde foarte mult timp și resurse financiare, spre deosebire de procedura medierii, unde ați putea soluționa rapid, elegant și cu costuri mici problema.
Alegerea vă aparține, desigur. Succes.
Va multumesc pt.opinie dar medierea este ingreunata de faptul ca persoana rau platnica este plecata din tara si nu se stie cand revine
Vă înțeleg. Însă medierea, fiind o procedură flexibilă, permite persoanelor care se află în străinătate să fie reprezentate în mediere chiar și de o rudă , prieten, etc. Important este să se dorească rezolvarea problemei folosind avantajele pe care le conferă medierea.

Alte discuții în legătură

Cerere de divort dupa intrarea in vigoare a ncpc - mediere obligatorie? dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, conform noului cod civil, inainte de introducerea actiunii de divort, trebuie mai intii trecut pe la mediator? (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila Zliving Zliving Buna ziua am un proces pe cale sa inceapa,intr-o luna ar trebui sa fie primul termen,in care cineva mi-a provocat pagube pe proprietatea mea as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani nerestituit manu_lidia73 manu_lidia73 Buna ziua! Intentionez sa actionez in instanta (in civil) o persoana careia i-am imprumutat 15.400 lei. Va rog sa-mi spuneti conform caror articole din ... (vezi toată discuția)