avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pentru a ma autoincrimina

Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pt. a ma autoincrimina?


Speta: X este prins de catre Politie ca vindea droguri. X incepe sa-i dea in gat pe toti, inclusiv pe mine cum ca mi-ar fi vandut droguri. Ok , apare politie, procurori,mascati... perchezitioneaza toata casa. Nu gasesc nimic. Le-am zis ca nu vrea dau o declaratie, si mi se confisca cateva caiete si un telefon mobil. Nu se gasesc nimic pe acele chestii, dar pe hartiile pentru confiscarea bunurilor electronice scrie "faptuitor" si "suspect".

Nu mi-au luat nici o declaratie ca nu vreau sa declar nimic. Ma trezesc acuma citat ca martor sa le zic despre presupusa tranzactie. Ei zic ca e posibil sa fiu chiar victima, intrucat poate altcineva mi-a dat banii si nu stiam ce in acel pachet. Pot in acest sa zic ca nu stiu nimic? Daca sunt prins cu minciuna raspund si pt. marturie mincinoasa si pt. mine? Nu vreau sa mint, nu vreau sa le zic nimic. Acel X exagereaza si inabereaza, dar ei imi vor mai pune alte o mie de intrebari care m-ar putea acuza indirect. Mai mult probe "complementare" , relevante cauzei dar neacuzatoare. Gen stiu sa dozez droguri , aia, celalta.

Am zis "AVOCAT" m-am ridicat si am fugit din sectia de politie, am sunat la 112 zicandu-le ca mi s-a facut rau :(

Desi mi-au confiscat bunuri, imi refuza dreptul de-a citi dosarul pe motiv ca nu sunt parte in acel dosar.
Cel mai recent răspuns: Nofacenoname0 , utilizator 19:54, 7 Iunie 2015
Intr-adevar, nu exista obligatia comunicarii acestui drept. Dar nici nu exista vreo sanctiune pentru refuzul martorului de a da declaratii...poate eventual o amenda judiciara. In alte legislatii e incriminat refuzul, dar la noi nu...asa ca nu prea are importanta practica sa stabilesti daca martorul are temeiuri pt. a refuza sau nu...pt. ca nu-l poti pedepsi...existand astfel posibilitatea ca un martor de rea-credinta sa abuzeze de acest privilegiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor..autoincriminarea LucianAlexandru LucianAlexandru Buna! Am fost condamnat si am executat o pedeapsa de un an si zece luni..dupa un an de cand m-am eliberat am fost citat ca martor pentru un act material din ... (vezi toată discuția)
Am fost prins deținând droguri de risc, mi s-a întocmit dosar penal iar până în prezent am fost citat și audiat ca martor. ce se poate întâmpla în continuare? nume123 nume123 Salut, am fost prins dintr-o prostie detinand un 0,8 de marijuana, acestia l-au trimis la laborator, am recunoscut ca am ce e, si ca am calitatea de martor? ce ... (vezi toată discuția)
Refuz declaratie la organele de cercetare Gherman Adrian Gherman Adrian Va rog sa-mi spuna cineva daca pot refuza sa dau declaratie la politie intr-un dosar (vezi toată discuția)