avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala impotriva expertilor EPI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala impotriva expertilor EPI

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: care este termenul in care pot depune plangere penala impotriva expertilor EPI
-In concret, o expertiza in care, in opinia mea, s-au facut greseli majore a fost depusa la dosar, in instanta. Instanta a respins in bloc, toate obiectiunile la raportul de expertiza precum si cererile de anulare a acestuia si de aprobare a unei noi expertize, dar nu s-a pronuntat explicit pe omologarea raportului de expertiza si nici nu s-a discutat fondul cauzei !!
Va multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: DUNIC , utilizator 13:17, 7 Iunie 2015
VA MULTUMESC FOARTE MULT !
Art. 296 NCP :

Termenul de introducere a plângerii prealabile

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
VA MULTUMESC mult !! Intrebarea care se pune este daca fapta se considera savarsita chiar daca instanta nu a omologat expertiza ??!! Dupa depunerea expertizei exista o intreaga procedura ce cuprinde depunerea de obiectiuni, cerere pentru aprobarea altei expertize etc.
Aceasta procedura dureaza multe luni !! Deci, practic, de cand incepe sa curga termenul de decadere in care se poate depune plangere penala ??!! Va multumesc inca o data !!
Daca va raportati la infractiuni de fals/marturie mincinoasa asa cum ati precizat, acestea nu se sesizeaza la plangere prealabila.
VA MULTUMESC INCA O DATA !!
Asa cum am aratat, sunt complet ignorant in ceea ce priveste domeniul penalului. Inteleg eu bine, ca nu sunt impiedicat de o ingradire prevazuta intr-o prevedere legala si pot depune plangere penala chiar si dupa 10 luni de la depunerea raportului de expertiza, bineinteles pentru cele ce le-am precizat anterior:fals si marturie mincinoasa !!??

Alte discuții în legătură

Infractiune fara vinovatie Bencipici Bencipici Art. 16 Noul Cod de Procedură Penală Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale Acţiunea penală Categorie: Noul Cod ... (vezi toată discuția)
Eroarea in dreptul penal - ncp addiction addiction (1) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală săvârşită de persoana care, în momentul comiterii acesteia, nu cunoştea existenţa unei ... (vezi toată discuția)
Abuzul în serviciu versus neglijenþa în serviciu amcteam amcteam Rog frumos sa-mi explice si mie cineva avizat care este diferenta corecta dintre aceste 2 infractiuni. (vezi toată discuția)