avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz concediere

Un sfat mi-ar fi de mare ajutor!
Ieri am primit decizia de concediere,(motivul= desfiintarea postului din motive financiare)
Desi in decizie scrie ca am dreptul la 20 de zile perioasa de preaviz si ca la sfrasitul acestei perioade trebuie sa predau totul, azi mi-au fost cerute toate bunurile de la firma.
Nu asta ar fi problema pentru mine de fapt ce mi se pare ciudat e ca mi s-a zis sa nu mai vin in preaviz nici cele 4 ore pe motiv ca ei nu mai au nevoie de mine, sa ma duc sa ma odihnesc, sa caut alt job. Am zis ca nu mai vin decat daca imi da ceva scris ca nu mai au ei nevoie de mine si au refuzat spunand ca nu fac ei asa ceva.
Ce ar trebui sa fac daca insista sa nu mai vin ? Ce rau ar putea sa faca daca eu nu ma duc in perioada asta de preaviz fara sa am ceva sa dovedeasca ca ei mi-au cerut asta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:06, 2 Iulie 2009
Daca d-v nu va prezentati la locul de munca in perioada de preaviz (pentru ca asa v-au solicitat ei verbal) societatea poate consemna absenta d-v nemotivata si sa nu va plateasca pe perioada de preaviz, respectiv pentru cele 20 de zile ...Asa ca solicitati de la angajator o hartie prin care sa se ateste faptul ca nu este necesara prezenca d-v la societate pe perioada preavizului ......Sau mai aveti o varianta sa mergeti in fiecare zi si sa semnati condica de prezenta :(
Sa va sanctioneze , sa va faca zile urate , sau alte exemple care nu isi au rostul...salariu compensatoriu ati cerut?...pentru cele 20 zile de preaviz va remunereaza?....puteti sas beneficiati de somaj ?
Daca vor ca dvs sa nu mai veniti trebuie sa va dea scris ca nu mai are nevoie de serviciile dvs pe perioada preavizului si ca nu va vor fi afectate drepturile salariale si conexe. Daca nu mergeti la serviciu fara aceasta hartie va poate face chema in fata comisiei de cercetare disciplinara prealabila si va poate desface disciplinar contractul de munca.
Asa cum angajatorul are drepturi si obligatii asa si angajatul si fiecare trebuie sa le asume. Nu acceptati alt fel.
Va multumesc pentru raspunsuri!
In decizia de concediere se mentioneaza ca voi primi si un salariu compensatoriu.
Am sa ma duc in fiecare zi, desi este foarte neplacut pt mine.
Problema este ca la noi nu se semneaza nici o condica de prezenta.
Si acum am fost sunata de o colega sa imi spuna ca dupa ce am plecat azi (mai devreme cu 4 ore) cineva s-a mutat deja la biroul meu. In aceasta situatie ce pot face?
Veti merge in continuare la servici si o sa va indepliniti atributiile.

Alte discuții în legătură

Art. 55 lit. c) marius21 marius21 Art. 55. [felurile incetării contractului individual de muncă] Contractul individual de muncă poate inceta astfel: a) de drept; b) ca urmare a acordului ... (vezi toată discuția)
Neacordarea drepturilor anatab anatab Buna seara. Sotul meu se afla in situatia urmatoare: din cauza greutatilor economice, firma la care lucreaza isi restrange activitatea disponibilizand 4 ... (vezi toată discuția)
Concedierea C.M.RICHARD C.M.RICHARD buna ziua la toata lumea... lucrez intr-o firma in domeniul privat,cu doar 4 angajati; astazi am primit urmatoarea decizie: \"Incepind cu data de ... (vezi toată discuția)