avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces cu CNADNR pentru expropriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces cu CNADNR pentru expropriere

Buna seara. Mama are 75 de ani si are in proprietate o camera si anexe in suprafata de circa 30 mp intr-o casuta cu 3 proprietari in sectorul 2 sos. Fabrica de glucoza. Are si curte dar nu este proprietate si plateste chirie la Apolodor. Pretul terenurilor in zona este de circa 1000 euro pe mp. Zona va fi expropriata pentru continuarea autostrazii. Primaria a aprobat tot si pe site-ul ei a fost afisat deja si bugetul alocat, si fiecare proprietate ce va fi expropriata. dintr-un simplu calcul matematic reiese ca mama va primi undeva pana in 18.000 euro. Adica sub 600 de euro pe metru pe o constructie de caramida cu electrica,apa,casa foarte curata cu termopane,parchet,baie,etc. Nu cred ca mai poate cumpara ceva cu acesti banuti. Am inteles ca exista posibilitatea sa contest suma si sa dau CNADNR-ul in judecata pentru obtinerea unei valori decente. Am incercat sa caut pe net avocat specializat in exproprieri, pentru ca stiu ca-mi va trebui asa ceva insa inca nu am gasit. Dar pana la avocat exista anumiti pasii care trebuie sa ii urmez ? Gen sa fac o evaluare eu sau sa nu semnez ( mama ) cand va primi acea instiintare ? Am citit multe dar nimic autorizat, doar pareri. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2015
biulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: biulian , utilizator 23:19, 6 Iunie 2015
Informați-vă cât este grila orientativ notarial pentru zona respectivă
Experții trebuie să prezinte un preț real de tranzacționare, potrivit L.33/1994, art.26,consemnat ca atare în contracte autentice. având aceași categorie de folosință.
Mama va avea drept de semnătură ca proprietară, nu d-voastră.
Căutați un avocat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu ne ajuta grila notarilor. Din pacate aceasta este subevaluata. Va dau cateva exemple scoase din grila notarilor 2015:
În zona Tineretului, cele mai ieftine apartamente, potrivit grilei notarilor, sunt garsonierele construite înainte de 1967. Acestea au o valoare de 13.600 euro.În zona 1 Mai, prețul pornește de la 16.700 euro pentru o garsonieră.
Credeti ca gasim garsoniere la pretul acesta pe piata ? Eu nu cred.
Iar pentru zona mamei este maxim 475 euro/mp. Deci mai putin decat da CNADNR-ul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2015
biulian, utilizator
Din pacate, si daca veti contesta in instanta, instanta va dispune o expertiza evaluatoare.

Expertul evaluator, desemnat de instanta, va avea la baza tot grila notarilor.
Ehhh. S-au dus vremurile cand la exproprieri iti dadea o locuinta la schimb. O vecina are o camera cu anexa de 15mp. Are o fata calugarita la manastire. Nu are pe nimeni altcineva. Chiar nu intereseaza pe nimeni ce va face dansa cu 9000 de euro ? Unde se va duce ? Aici avea un adapost bun. Noi nu ne plangem ca eu sunt singurul fiu si o pot ajuta fara probleme pe mama dar si asa nu mi se pare corect sa nu fie o despagubire justa, cu evaluator, preturi de piata reale sau ce mai trebuie. Voi cauta in continuare un avocat care are experienta in exproprieri. Din ce am citit pe alte forumuri, un procent foarte mare a castigat in instanta mai mult decat a oferit CNADNR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare.are cineva idee sau cunoaste din proprie experienta ... cochintu cochintu salutare.are cineva idee sau cunoaste din proprie experienta ma refer la persoanele care au legatura experti, avocati etc daca exista o diferenta de pret intre ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza de interes public tothelimit tothelimit Buna ziua, Speta se prezinta in felul urmator. Casa construita in anul 2011, cumparata impreuna cu teren de 400 mp2 in in luna decembrie 2011 cu 45.000 ... (vezi toată discuția)
Exproprieri hilare - autostrada transilvania pop sorin pop sorin Conform HG 416/2014, publicat in MO nr. 387 (http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43MDk4NjQ5MTgzNjczRSszMA==), raportat la legea ... (vezi toată discuția)