avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarare judecatoreasca asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarare judecatoreasca asociatie proprietari

Buna ziua ! In blocul in care locuiesc avem un restantier care a acumulat circa 12000 ron. a fost dat in judecata ,s-a castigat procesul ,paratul nu a facut apel si s-a investit decizia defrinitiva si irevocabila. Urmatorul pas ar fi executorul ,dar avocatul asociatiei spune ca paratul are mama decedata de 10 ani si ca nu are facuta succesiune si ca atare nu poate fi executat .
e mentionat ca are acelasi nume de familie cu decedata . Intrebarea ar fi daca exista un impediment in executarea bunurilor mobile si imobile ? multumesc ,cu deosebita consideratie !
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
danwxs, utilizator
Dar executorul poate executa veniturile celui care figureaza in hotararea judecatoreasca. Poate ma insel dar eu am de exemplu un caz in care se retine restantierului, prin executarea silita a veniturilor din pensie, o suma reprezentand 1/3 din valoarea lunara a pensiei. Este posibil retinerea din salariii tot in procent de 1/3. Executarea prin scoatere la vanzare a apartamentului poate ca este ultima solutie atunci cand celui ce trebuie sa plateasca nu are nici un venit dovedit, declarat...
Poate ca se aplica si in acest caz retinerea din venituri: salarii, pensii...
Nu credeti ca e posibil?
Impediment exista la acest moment doar la executarea imobilului daca nu este facuta succesiunea, asa cum am aratat.

Celelalte bunuri si venituri (salarii, pensii, conturi bancare) ale debitorului pot fi executate.

Numai ca nu putem pretinde ca Asociatia sa astepte acoperirea restantei din cei 1/3, fara a executa imobilul, in conditiile in care cel mai probabil se vor mai acumula datorii.
Aceste exemple ne invata pe noi cei de la as. prop. sa ne luam masuri suplimentare de precautie. Omul nu trebuia lasat sa acumuleze un debit atat de mare.

In fine, acesta poate este si un raspuns dat unor useri care pretind ca nu este necesara prezentarea documentelor de proprietate la constituirea unei as. prop. Numai acest aspect daca il luam in considerare si ajunge....

Acum, in legatura cu topicul de mai sus: asociatia pe cine a dat in judecata? Pe defuncta banuiesc ca altfel, in mod normal nu prea ai cum sa executi pe fiu-sau. Depinde si ce scrie in contract (documentul de proprietate).
Eu zic ca impreuna cu avocatul asociatiei sa procedati la:
- atunci veti fi obligati sa o faceti dvs in numele debitorului care prin atitudinea lui pasiva va prejudiciaza drepturile. - asa cum spune d-na avocat gerberga, altfel va-apuca anul 2510 pana recperati tot debitul. Suntem intr-o situatie asemanatoare. Chestiunea este usor diferita, debitoarea noastra are bani, insa prefera sa i se opreasca o suma minimala din pensie, asa cum zice @Adriantot - asta ca un raspuns la binele facut de asociatie...
salut ! multumesc de raspuns ..asociatia nu a dat-o in judecata pe defuncta ci pe fiul acesteia , si intrebarea era daca este vreo problema in executarea h.j definitiva si irevocabila avand in vedere ca paratul(baiatul defunctei) nu a facut succesiune dupa moartea mamei sale .

sarutmana d-na avocat! multumesc ptr raspunsuri ! paratul mai nou ( de 2 luni) nu mai are nici servici ...munceste sotia lui dar la negru ( nu la un negru :D) ...in situatia asta o sa mergem si la un executor si cel mai probabil o sa urmam pasii propusi de dvs ...si poate cunoasteti un executor bun in sectorul 4 !
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
Adriantot, moderator
Adriantot a scris:

Dar executorul poate executa veniturile celui care figureaza in hotararea judecatoreasca. Poate ma insel dar eu am de exemplu un caz in care se retine restantierului, prin executarea silita a veniturilor din pensie, o suma reprezentand 1/3 din valoarea lunara a pensiei. Este posibil retinerea din salariii tot in procent de 1/3. Executarea prin scoatere la vanzare a apartamentului poate ca este ultima solutie atunci cand celui ce trebuie sa plateasca nu are nici un venit dovedit, declarat...
Poate ca se aplica si in acest caz retinerea din venituri: salarii, pensii...
Nu credeti ca e posibil?

buna seara ! am fost la executor azi si trebuie procedat dupa cum a zis d-na avocat gerber cu mentiunea ca trebuie deschisa actiunea prin care sa-l oblige pe parat sa faca masa succesorala !

Alte discuții în legătură

Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Restante mari intretinere, executare silita NatydeaV NatydeaV Avem un restantier pe scara care a acumulat la intretinere datorii in valoare de 15.000 RON (de 3 ani nu a platit intretinearea). Acum riscam sa ramanem fara ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari goe_07 goe_07 Asociatia de proprietari in ianuarie 2011 a obtinut hotarare definitiva si irevocabila prin care obliga proprietarul unui apartament la plata de restante ... (vezi toată discuția)