avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A \'\'disparut\'\' o parte din pamantul mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A ''disparut'' o parte din pamantul mostenit

buna ziua!! problema mea este urmatoarea: soacra mea are un teren de 27 arii mostenire de la sotul ei. pe titlul de proprietate este trecuta exact aceasta suprafata. acum doua zile a gasit un cumparator si impreuna au mers la primarie sa verifice dc sunt impozite de plata, etc. Doar ca surpriza:dd-ra secretara le-a spus ca nu sunt decat 16 arii pe numele ei si ca nu este treaba lor sa verifice cui apartine pamantul care s-a evaporat. rugamintea mea este sa-mi spuneti ce trebuie sa facem, unde trebuie sa mergem sa verificam, sa reclamam ,sa facem ce se mai poate face. va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
mihai mihai2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:24, 7 Iunie 2015
Terenul cu ce suprafata a fost intabulat dupa intrarea in posesie prin mostenire?
Puteti solicita la OCPI. un extras de carte funciara pentru informare sau informatii de la registrul agricol al primariei.
Pentru ce suprafata s-a platit impozitul dupa succesiune?
Pentru verificarea restantelor la impozite se solicita un certificat de atestare fiscala care este obligatoriu si in cazul tranzactiilor sau se merge pur si simplu si se intreaba functionarul de la primarie cat este impozitul restant. Nu inteleg de ce a mers si cumparatorul sa verifice daca a fost platit impozitul pe teren.
pentru ca nu a platit impozitul pe ultimul an, din cate am inteles. vroia sa-l plateasca atunci pt ca era normal sa-l vanda fara datorii. actul il are ramas de multi ani , de cand traia sotul ei si suprafata trecuta era 27. vineri cand au mers,i-au spus ca nu mai are decat 16 si nu e problema lor. au recunoscut ca e o diferenta dar repet, nu e treaba lor. din cate am inteles, nu e singura persoana care a patit asa ceva. si chiar nu stiu ce e de facut.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
mihai mihai2008, utilizator
Terenul este intravilan sau extravilan?

Trebuie solicita la OCPI un extras de carte funciara pentru informare deoarece la cadastru este situatia cea mai clara cu privire la istoricul terenului si in special la suprafata.
Oricum extrasul de CF pentru informare este obligatoriu sa fie prezentat pentru efectuarea tranzactiei.

De cand a intrat in posesia terenului prin mostenire nu s-a sesizat daca exista o diferenta sensibila la plata impozitului? Doar a disparut aproximativ 40 la suta din teren.

Primaria nu poate sa raspunda pur si simplu ca nu e problema lor.
Solicitati printr-o cerere inregistrata la primarie clarificari cu privire la suprafata pentru care s-a platit impozitul de la intrarea in posesie (deschiderea rolului fiscal) si pana in prezent.
Astfel se va putea identifica din ce moment au disparut cei 11 ari si in ce baza, contract de v/c, donatie, etc.
Primaria nu putea sa incaseze un impozit mai mic decat daca avea un document legal.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc loosh36 loosh36 Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R. Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)
Certificat e mostenitor pe o suprafata intabulata de altcineva giv giv Buna ziua. Am moștenit pe tatăl si bunicul meu care mi-au lăsat câteva loturi de teren. Le am in certificatul de moștenitor. Am dat actele la o firma ... (vezi toată discuția)
Verificare teren litigiu Gusty29 Gusty29 Doresc sa achzitionez o parcela teren pt constructie casa. Actualul Proprietar este o persoana juridica ( SRL , care a mai construit case,duplexuri in zona ... (vezi toată discuția)