avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum pot deduce benzina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum pot deduce benzina

Buna ziua,

Eu am o firma mica de publicitate in cadrul careia atat eu cat si asociata mea suntem angajate pe functie de director avem doua masini luate in leasing pe firma si noi facem toata munca acestei firme incepand de la vizite clienti - adica vanzare pana la implementare campanii, care inplica drumuri in tara sau in oras cu masinile.
Intrebarile ar fi:
1. In aceasta situatie noi cum putem deduce benzina ? fara tva, ca acesta am inteles ca nu se poate deduce.
2. La masinile cumparate in leasing tva-ul se poate deduce? Dobanzile de la leasing se pot deduce?

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: noc2 , utilizator 22:01, 14 Iulie 2009
Dar eu am inteles ca in cazul agentilor de vanzari se deduce benzina. Atata timp cat eu am intalniri cu clientii pentru a semna contracte plus contractual eu am implementare ce inseamna deplasare la fata locului pentru ca e vorba de organizare evenimente in aer liber. Am deplasari in alte orase, cazari diurne etc
daca am sofer pe firma care face drumuri la banca, si in punctele unde imi desfasor activitatea pot deduce chelt. cu intretinerea pentru masina respectiva, mentionez ca este dacia papuc?
Cele 4 masini mici, adica 4 loganuri, sunt conduse de cei 2 administratori, una de baiatul administratorului si una de contabil.Dar cheltuiala cu intretinerea si reparatia acestor masini este deductibila, dar tva-ul?Am inteles ca daca sunt 2 administratori cheltuiala este deductibila doar pentru 2 masini.
Ar trebui sa fac ceva documente sa pot deduce cheltuielile si tva-ul? :">
Multumesc pentru raspuns.
anuks a scris:

Cele 4 masini mici, adica 4 loganuri, sunt conduse de cei 2 administratori, una de baiatul administratorului si una de contabil.Dar cheltuiala cu intretinerea si reparatia acestor masini este deductibila, dar tva-ul?Am inteles ca daca sunt 2 administratori cheltuiala este deductibila doar pentru 2 masini.
Ar trebui sa fac ceva documente sa pot deduce cheltuielile si tva-ul? :">
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduc sau nu sama sama buna poate careva dintre voi sunteti mai dezghetati la minte. cum procedam incepand cu luna mai cu TVA-ul la leasing si la combustibil, dar cu ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli rosler rosler Sunt director de firma si am avut surpriza sa constat ca pe luna Mai cheltuielile cu combustibilul nu mai sunt deductibile! insa cheltuielile cu masina cu care ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva din bonurile de benzina elenadove elenadove buna ziua, dupa data de 01.05.2009 cheltuiala cu combustibilul pentru director, administrator firma este deductibila? se mai deduce tva? legea spune ca ... (vezi toată discuția)