avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancheta sociala

buna ziua!
as dori o informatie in legatura cu desfasurarea anchetei sociale in caz de divort dar in italia.
mentionez ca am introdus actiunea de divort , sotul e de acord ca copilul sa ramana in grija mea. frica mea este ancheta sociala care se va face fetita noastra avand numai 2 ani.
in italia avem domicilii separate, eu locuind cu sora mea(casatorita si ea , cu un copil mic)
intrebarea este, se tine cont de spatiu, ar trebui sa-mi iau casa separata, doar eu cu fetita?sau nu are nici o importanta spatiul in care locuim?in rest eu am un contract de munca stabil, cresc fetita singura de la 1 an dar mi s-a fixat mie ideea cu spatiul.as putea avea probleme la ancheta?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: monica0 , utilizator 18:40, 2 Iulie 2009
buna ziua
sa inteleg ca ancheta sociala o solicitati la un domiciliu in italia si a incuvintat instanta asa ceva ??
da, o solicit la domiciliul din italia,la casa surorei mele unde am rezidenta impreuna cu fetita. se tine cont de spatiu, de cate camere sunt?. noi avem doua camere si bucatarie. e suficient? sau mai sigur ar fi sa-mi iau o casa doar a mea? evident, cu chirie...
multumesc.
Divortul l-ati introdus in Italia sau in Romania ? Daca se solutioneaza in Italia, aspectele pe care le avea in vedere instanta de acolo tin de legislatia interna. Nu conteaza anumite conditii materiale, ci conteaza ca parintele care primeste copilul sa poata oferi conditii normale de crestere si educare. daca si tatal se declara de acord sa va fie incredintat copilul, ancheta sociala este doar un document cu informatii necesare si oficiale pentru instanta.
multumesc de raspuns.
divortul abia l-am introdus, in romania, astept ca avocata sa-mi trimita exact data primului termen.
ancheta sociala imi provoaca o oarecare teama, nejustificata poate, legata de faptul ca aici, in italia am citit multe articole in care copii au fost luati din familii.
eu lucrez, sunt o mama buna, sotul e de acord ca fetita sa stea cu mine dar cum am mai spus am o oarecare teama ca ceva sa nu mearga bine.cu toate ca si avocata mea ma linisteste, nu pot sa nu-mi iau oarece masuri de precautie.
poate in final e doar o fixatie de-a mea.
#-o
Daca ati introdus divortul in Romania....s-ar putea sa fie respins.Ultimul domiciliu al sotilor a fost in Italia!Aveti grija pe ce aruncati banii!!!!

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 reformulez intrebarea pentru ca nu am formulat-o corect.Suntem rezidenti in Italia,sotia a deschis procesul in Romania dar a declarat ca noi am fi intorsi in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. urmeaza sa divortez de sotul meu, si avem un copil ... Amalya1 Amalya1 Buna ziua. Urmeaza sa divortez de sotul meu, si avem un copil minor impreuna. Urmeaza o ancheta sociala. Intrebarea mea este, e necesar sa fie si sotul prezent ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mitrita_luchian mitrita_luchian Buna ziua, O familie au decis sa divorteze dupa 21 de ani de casatorie. Din casatorie sunt rezultati doi copii unul este major iar celalalt este minor. ... (vezi toată discuția)