avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancheta sociala

buna ziua!
as dori o informatie in legatura cu desfasurarea anchetei sociale in caz de divort dar in italia.
mentionez ca am introdus actiunea de divort , sotul e de acord ca copilul sa ramana in grija mea. frica mea este ancheta sociala care se va face fetita noastra avand numai 2 ani.
in italia avem domicilii separate, eu locuind cu sora mea(casatorita si ea , cu un copil mic)
intrebarea este, se tine cont de spatiu, ar trebui sa-mi iau casa separata, doar eu cu fetita?sau nu are nici o importanta spatiul in care locuim?in rest eu am un contract de munca stabil, cresc fetita singura de la 1 an dar mi s-a fixat mie ideea cu spatiul.as putea avea probleme la ancheta?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: monica0 , utilizator 18:40, 2 Iulie 2009
Daca divortul se solutioneaza in Romania, nu are relevanta ce se intampla in Italia. Deci probabil ca va dura ceva, pina va veni cineva sa faca ancheta ( presupun ca si acolo se va deplasa un functionar la domiciile ambilor soti, pentru constatari). Deci, in concluzie, daca locuinta in care locuiti acum , este corespunzatoare din punct de vedere al locuirii ( curatenie, spatiu suficient) nu aveti de ce sa va mutati . Mai ales ca daca locuiti cu sora dvs. este un argument in plus ca minora va avea parte de o ingrijire si supraveghere suplimentara din partea matusii. Si , repet, daca sotul nu se opune, instantele din Romania, nu au retineri in a incredinta copii mamei, mai ales la varsta asta, cind copilul are nevoie de mama.
Daca ultimul domciliu comun a fost in Romania, se va judeca aici. Probabil ca acesta a fost si motivul pentru care s-a introdus in tara.
buna ziua
deci concluzia pe care am tras/o eu este ca domiciliati separat in itaia de sotul dvs si doriti sa divortati in romania dar solicitati ancheta sociala la domiciliul dvs din italia ceea ce nu cred ca veti obtine niodata ,poate ma insel eu .
suuces si aveti grija pe ce dati bani
acum , aici, avem rezidente separate.el in alta parte, eu cu fata la sora mea.
apartamentul are cam 80 de mp(2 cam, baie, buc,balcoane).este suficient dat fiind faptul ca in afara de mine si fetita mai este si sora, sotul si copilul lor.deci in total 5 persoane.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 reformulez intrebarea pentru ca nu am formulat-o corect.Suntem rezidenti in Italia,sotia a deschis procesul in Romania dar a declarat ca noi am fi intorsi in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori Nurayni Nurayni Buna ziua,locuim in Italia si am depus actele de divort in luna februarie la notar in Romania,de comun ancor am decis ca fetita noastra(14ani)sa stea la ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mitrita_luchian mitrita_luchian Buna ziua, O familie au decis sa divorteze dupa 21 de ani de casatorie. Din casatorie sunt rezultati doi copii unul este major iar celalalt este minor. ... (vezi toată discuția)